Carmen Avram: Aderarea României la Spaţiul Schengen nu e pe agenda Consiliului JAI

Subiectul aderării României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din martie, a anunțat europarlamentarul PSD Carmen Avram. Totodată, Carmen Avram a amintit și de planul pentru migrație care, în opinia sa ”ar putea să fie cel care linişteşte apele în Uniunea Europeană”.

Acuzațiile europalamentarului PSD, Carmen Avram vin în contextul în care Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, susținea că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat.

“În privinţa agendei JAI pe care într-adevăr nu ne aflăm, Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat.

Iar acest diferend nu e reglat pentru că aceste state, în special Austria, nu pot formula foarte clar o cerere, o doleanţă, astfel încât noi să ştim ce trebuie să îndeplinim. Tema Schengen nu este pe agendă decât în situaţia în care se analizează situaţia internă din zona liberă şi indirect iese o dezbatere privind migraţia. Cred că acest subiect e foarte important pentru că unul dintre reproşurile sau singurul reproş pe care a reuşit să îl articuleze domnul Nehammer a fost că noi am fi furnizor de imigranţi.

Comisia Europeană rămâne încă datoare cu redactarea acelui plan pentru migraţie, pe care îl tot promite din 2015, când a fost valul acela de migranţi chemaţi de Germania”, a afirmat Carmen Avram.

Carmen Avram a amintit și de planul pentru migrație, care ”ar putea să fie cel care linişteşte apele în Uniunea Europeană”.

“Acest pact pentru migraţie ar putea să fie cel care linişteşte apele în Uniunea Europeană pentru că ar putea să ofere statelor neliniştite între ghilimele, cum e Austria, de exemplu, care sunt nemulţumite de numărul foarte mare de migranţi care au intrat pe teritoriul lor. Dacă Comisia Europeană se mobilizează şi reuşeşte să redacteze un plan care să fie acceptat de toate statele membre, am putea să vedem o liniştire a apelor.

Ce ar vrea Comisia, din ce se ştie, din draftul acestui program ar fi să convingă statele membre, pe toate, să accepte pe teritoriul lor o parte dintre migranţii care intră în ţări cum sunt Italia, Spania, Austria şi ei să poată reloca migranţii pe teritoriul celorlalte state membre. Ar fi vorba de în jur de 5 – 10 mii de migranţi per stat, doar că până în acest moment există obiecţii atât din partea Poloniei şi a Ungariei şi cât şi a Belgiei şi a Olandei. Dacă această problemă se rezolvă, dacă acest pact pentru migraţie va fi acceptat în final, îl dezgolim pe domnul Nehammer de argumente şi nu va mai avea ce să spună”, a precizat europarlamentarul PSD.

Carmen Avram a mai afirmat că şi politica externă a României ar trebui să sufere modificări.

“Politica externă a României trebuie dusă altfel pentru că până acum ne-am mulţumit cu faptul că avem pe teritoriul nostru foarte multe companii europene şi am crezut că e de ajuns această colaborare comercială.

Nu e de ajuns, trebuie să ne ridicăm din fotoliile noastre şi să facem teren pur şi simplu, să vizităm fiecare stat membru al Uniunii Europene şi să ne legăm cu ele nişte relaţii foarte strânse, să devenim relevanţi, altfel nu vom avea succes”, a mai declarat Carmen Avram.

1 COMENTARIU

 1. Nesimțită C A ce treaba are Romania cu aberatiile spuse de tine ?Incerci sa justifici bataia de joc a UE si a hoatei cu 7 guri de hranit Ursula L.de fata de Romania?
  Acum in martie Romania trebuie sa fie in Schengen nu exista nici un motiv sa nu fie.
  Ce bati campii cu aberatiile unui psihopat -mitoman austriac?Asta nu este sanatos la cap.
  Adevarul este ca exista o conspiratie impotriva Romaniei.
  Suedezii sunt niste lepre ordinare fac bine ca ii tin la poarta Nato Turcia si Ungaria.
  Degeneratii de parlamentari romani s-au grabit sa voteze intrarea in Nato a acestor ordinari.
  Romania pierde miliarde de euro .
  Nu Schengen,nu vize de SUA dar pretentii cat casa:slugile ucrainienilor care ne iau in suturi si distrug Delta,refugiați,cereale,armata SUA isi face mendrele pe aici.
  Stiati ca in caz de razboi cu Rusia vom fi tradati exact cum s-a facut cu Schengen?
  Tot romanii vor muri pentru apararea tarii trebuie sa fii nebun sa-ti inchipui ca americanii sau europenii vor interveni pentru apărarea tarii
  Asa cum UE si-a batut joc cu Schengen(Olanda si Austria au fost scoase la inaintare)asa vor face si in cazul unui conflict cu Rusia.
  Cu un pseudopresedinte tradator de tara(exista dovezi ingrozitoare obtinute de cativa ofiteri SRI patrioti despre tradarea acestui retardat mintal numit Iohannis) Romania este singura in fata lupilor.
  Cica Helvig a ascuns informarile despre faptele de tradare de tara ale lui Iohannis .
  Romania este pe un butoi de pulbere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...