Cât câștigă un șofer de TIR în Europa. Țările care plătesc cele mai mari salarii

Publicat: 27 mart. 2021, 08:30, de Irina Maria Mari, în ESENȚIAL , ? cititori
Cât câștigă un șofer de TIR în Europa. Țările care plătesc cele mai mari salarii

Meseria de șofer de TIR nu este una ușoară, iar cei care își aleg acest job, trebuie să știe că dincolo de un loc de muncă, este vorba de un stil de viață.

Dar cât câștigă un șofer de TIR în Europa și cât este de profitabilă această meserie care îi ține pe oameni departe de familiile lor zile sau chiar săptămâni întregi.

În România, cifrele arată că șoferii au salarii peste media populației, dacă ajung să facă curse externe. Dar și cei care circulă doar în țară au venituri decente.

Salariul unui şofer de TIR în România este, în medie, de 2.500 de lei net pentru şoferii care fac curse interne. Pentru cei care pleacă în curse externe, internaţionale lucrurile stau şi mai bine. Salariile pornesc în general de la 3.800 de lei pe lună, iar şoferii cu experienţă şi vechime în domeniu pot ajunge să câştige şi 7.000 de lei lunar.

Acestor sume li se adaugă banii de diurna, dar şi plată suplimentară în funcţie de numărul de curse efectuate sau de kilometri parcurşi, scrie life.ro.

Dar dacă sumele primite de șoferi în România par destul de bune, ele nu se compară cu cât câștigă un șofer de TIR în Europa.

Am realizat un top cu țările europene în care șoferii de TIR sunt plătiți cel mai bine

Elveţia

Una dintre cele mai frumoase țări din lume este, de asemenea, una dintre țările care plătesc cel mai bine șoferii de camioane.

Șoferii de TIR din Elveția câștigă în medie 54.000 de euroi anual, adică 4.500 euro lunar și pot ajunge până la 78.000 de dolari în funcție de experiența lor și de distanța pe care o operează.

Norvegia

Norvegia este una dintre cele mai bune țări pentru a fi angajat, în orice profesie, dar mai ales pentru șoferii de TIR.

Șoferii de camioane de aici lucrează 7,5 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și câștigă în medie 49.000 de euro pe an, adică 4.000 de euro pe lună. Dacă sunt dispuși să facă mai multe ore, salariul lor poate ajunge până la 76.000 de euro.

Olanda

Olanda este una dintre cele mai bogate țări din lume și, în ciuda populației sale reduse, a reușit să capete distincția celei de-a 17-a cea mai mare economie din lume. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune țări în care puteți trăi și lucra dacă ești șofer de TIR.

Un șofer de camion din Olanda câștigă un salariu mediu de aproape 37.000 de euro, adică 3.000 de euro lunar. În plus, industria trasporturilor este în plină expansiune aici.

Suedia

Cu un salariu mediu anual de 28.000 de euro, adică 2.300 de euro pe lună, Suedia are una dintre țările în care șoferii de TIR au cele mai mari salarii din Europa.

Suedia este țara de origine a doi dintre cei mai mari producători de camioane din lume – Volvo și Scania, prin urmare industria este destul de vibrantă aici, iar șoferii de TIR sunt considerați un atu pentru țară.

Regatul Unit

Salariul mediu al șoferilor de camioane de aici este în jur de 28.500 de euro pe an, adică în jur de 2.300 de euro pe lună. Economia Regatului Unit este una dintre cele mai bune din lume și se reflectă în salariul pe care îl plătesc șoferilor de TIR.

Șoferii de camioane formează un segment vital al logisticii din Marea Britanie, scrie Nuordertech.com.

Citește și: