Cătălin Drulă: A fost lansată licitația pentru documentația tehnică a drumului expres București – Târgoviște

După ce a anulat contractele aflate în vigoare pentru lărgirea drumului dintre București și Târgoviște, ministrul Transporturilor reia de la zero proiectul pentru construcția unui drum expres. Acum a fost lansată licitația pentru documentația tehnică a viitorului drum.

„Astăzi a fost lansată licitația pentru documentația tehnică a noului drum expres București – Târgoviște. Am promis o soluție modernă, ne ținem de cuvânt.

Este vorba de un drum nou, care nu va trece prin localități, cu 2 benzi pe sens și separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi.

Legătura cu Bucureștiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitației).Proiectul este lansat pe noul caiet de sarcini pentru documentații tehnice elaborat de CNAIR.

Un caiet de sarcini cu condiții contractuale mult mai clare și echilibrate, pentru a nu mai avea problemele de pe contractele din trecut. Din contract va rezulta un proiect tehnic preliminar – un “preliminary design” al viitorului drum, cu un nivel suficient de detaliu, cu investigații geotehnice și modelare a terenului.

Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități. Iar pe naționalul actual, pe DN71 vor fi făcute reparații anul acesta pentru a îmbunătăți calitatea drumului până când vom avea drumul expres.” a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Ministrul a publicat și o imagine a viitorului drum, o vedeți mai jos, cu precizarea că „Imaginea atașată are doar caracter ilustrativ, traseul exact al drumului va fi determinat în cadrul contractului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...