Cătălin Drulă dezvăluie ce pensie are premierul Ciucă

Publicat: 07 mart. 2023, 08:27, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Cătălin Drulă dezvăluie ce pensie are premierul Ciucă

Cătălin Drulă a declarat că politica PSD şi PNL este una de apărare a pensiilor speciale şi a pensiilor „nesimţite”. Declarația deputatului vine în contextul în care, Nicoale Ciucă are 18.000 de lei pensie specială,  o valoare de circa 10 ori mai mare decât pensia medie contributivă din România în 2022.

„Nicolae Ciucă are 18.000 de lei pensie, 18.000 de lei pensie specială! Acum nu știu dacă domnul Budăi știe, dacă l-aș suna la 2 noaptea și ar răspunde dacă știe cât este pensia medie contributivă – puțin sub 1.800 de lei, 1.775 de lei a fost această pensie în 2022, de 10 ori mai mică decât pensia lui Nicolae Ciucă, decât pensia specială a lui Nicolae Ciucă. Asta apără PSD și PNL, asta apără domnul Budăi, pensiile speciale, cu prețul PNRR, cu riscul de pierdere a miliarde de euro care ar fi pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru școli, dar ce contează, pensia domnului Ciucă să trăiască!”, a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai declarat că în timpul guvernării PSD şi PNL s-au înregistrat cele mai mari scumpiri.

„Cele mai mari scumpiri se întâmplă sub guvernul vostru şi continuă zi de zi şi, în schimb, vouă vă lucesc ochii după ce au acumulat români în Pilonul II, acolo unde şi-au pus oamenii, picătură cu picătură, bani în fiecare lună, din munca lor, pentru o pensie mai mare. Voi sunteţi ca muştele la miere când auziţi de banii din Pilonul II şi realitatea este că nu aveţi nicio treabă cu social-democraţia, ci cu cleptocraţia. Totul pentru voi, pentru speciali şi nimic pentru oameni. Iar PNL vă asistă, vă sprijină, vă încurajează şi protejează pensia şefului lor”, a conchis Drulă.

Potrivit acestuia, PSD „n-are nicio treabă cu social-democraţia, ci cu cleptocraţia”.

„Totul pentru speciali şi nimic pentru oameni, iar PNL vă asistă, vă sprijină, vă încurajează şi protejează pensia şefului lor”, a susţinut Cătălin Drulă.