Cătălin Drulă vrea să-l impună la șefia CFR SA pe omul Ancăi Boagiu care a devalizat… CFR SA

Publicat: 28 apr. 2021, 11:15, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Cătălin Drulă vrea să-l impună la șefia CFR SA pe omul Ancăi Boagiu care a devalizat... CFR SA
George Micu si Catalin Drula

Ministrul USR al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, vrea să impună un personaj extrem de controversat, garantat și susținut de fostul ministru Anca Boagiu, la conducerea companiei CFR SA.

Lupul Ancăi Boagiu, paznic la oile lui Drulă

Potrivit informațiilor noastre, Cătălin Drulă nu mai vrea să-i prelungească mandatul la conducerea CFR SA lui Ioan Pintea și în locul acestuia intenționează să-l impună pe controversatul George Micu, directorul Autorității de Siguranță Feroviară Română ( ASFR) și membru în Consiliul de conducere al Autorității Feroviare Române (AFER), care a mai condus această societate pe vremea guvernării PDL. 

Despre George Micu se știe că a fost și încă mai este favoritul si protejatul fostului ministru al Transporturilor- Anca Boagiu și s-a „remarcat” în anii trecuți prin devalizarea companiilor CFR Marfa și CFR SA.

Practic, după ce l-a impus săptămâna trecută pe fiul acestuia, Alexandru Micu, pe funcția de director comercial la Metrorex, acum Cătălin Drulă vrea să-i dea o sinecură și tatălui George Micu. Prin revenirea lui George Micu la șefia CFR SA este ca și cum ai pune lupul paznic la oi!

Micu a încasat un bonus ilegal de 60.000 de euro de la CFR Marfă

Curtea de Conturi a României a constatat în 2014 că George Micu a încasat ilegal în perioada iunie 2013 – 15 ianuarie 2014, ca director general al CFR Marfă, suma de 231.644 de lei, iar ca membru CA încă vreo 37.026 de lei, adică în total 268.700 de lei, reprezentând circa 60.000 de euro.

Ulterior, acestei performanțe el a fost recompensat de către cumătrul său, George Buruiană, ajuns în acea perioadă director general al CFR Marfă, cu un post călduţ în cadrul companiei. Mai târziu, însă, ministrul PSD al Transporturilor de la acea vreme-Iulian Matache, a decis ca la conducerea AFER să fie numit interimar tocmai George Micu, omul de încredere al Ancăi Boagiu.

Tupeul incredibil al lui George Micu

Presa a semnalat de mai multe ori la acea vreme că George Micu, protejatul şi favoritul Ancăi Boagiu şi fost manager privat al CFR SA în mandatul de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, are un tupeu incredibil.

În 2014, el a dat în judecată societatea CFR SA la Curtea de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru recuperarea unor drepturi băneşti din perioada cât a fost manager general al companiei.

Practic, George Micu considera că mai are de încasat de la CFR SA suma de 101.232,05 de lei, adică circa 23.000 de euro. Ulterior, însă George Micu s-a răzgândit, și printr-un aranjament cu iz penal, a vrut să recupereze, prin instanță, de la CFR SA, nici mai mult, nici mai puțin, de 800.000 de euro.

Atunci, George Micu a dat în judecată CFR SA prin intermediul casei de avocaţi „Leaua şi asociaţii”. Adică, exact aceeaşi casă de avocaţi pe care George Micu o angajase să reprezinte compania la procesele aflate pe rolul instanţelor, deşi CFR SA avea direcţie juridică.

Mai mult, protejatul Ancăi Boagiu, îl numise când era manager privat la CFR SA, în funcţia de director juridic, pe un avocat de la „Leaua şi asociaţii”- Bogdan Albu. Practic, Micu s-a judecat cu CFR SA şi a fost reprezentat de un avocat de la „Leaua şi asociaţii”, dar fără succes, pierzând fără drept de apel procesul ca urmare a unei prestații impecabile a juriștilor de la CFR SA.