Catastrofă culturală la nord de Kiev: Muzeul transformat în scrum (VIDEO)

Se află la 80 de kilometri nord-vest de capitala Kiev și a fost făcut scrum. Este vorba despre Muzeul de istorie locală din Ivankiv, aflat la 80 de kilometri nord-vest de capitala Kiev.

Colecția de artă naivă a muzeului, respectiv cele 25 de tablouri ale pictoriţei ucrainene Maria Primacenko pe care le găzduia, nu mai au vreo șansă, potrivit Le Figaro. Muzeul local, înfiinţat în 1981 şi recent renovat, a fost incendiat de trupele ruse. Informaţia a fost confirmată de Muzeul de istorie naturală din Virginia, datorită imaginilor satelitare din laboratorul său care „supraveghează siturile patrimoniului cultural aflat în pericol”, conform The New York Times.

Ca urmare a invaziei, în jur de 25 de opere ale excepţionalei artiste Maria Primachenko au fost arse”, a declarat un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe, într-un comunicat publicat pe Twitter chiar în seara incendiului. Acesta a elogiat-o pe artistă, pe care o consideră creatoare de „capodopere renumite la nivel mondial”.

Distrugerea muzeului a stârnit reacţii, începând cu ministrul ucrainian al Culturii, care a anunţat că a făcut o cerere către Unesco de revocare a Rusiei din calitatea de membru al organizaţiei.

https://www.youtube.com/watch?v=JbrRpNMgIEE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...