Ce companie din România a adoptat programul de patru zile lucrătoare pe săptămână

O companie din România introduce sistemul de lucru de patru zile pe săptămână, pentru care angajații pot opta chiar de la începutul acestui an.

Este vorba despre compania ING Hubs România, care a decis să introducă un nou program de lucru, care le oferă angajaților posibilitatea de a fi prezenți la birou doar patru zile pe săptămână.

„Decizia de a putea trece la 4 zile de lucru pe săptămână a fost foarte bine primită de colegii noștri și sperăm că va aduce un plus de confort și flexibilitate”, a declarat Marian Ion, CEO ING Hubs România pentru Observator.

Programul pilot a fost lansat în urmă cu șase luni cu scopul de a să testa reacția angajaților și monitoriza efectele generate de reducerea zilelor de lucru.

Rezultatele înregistrate de companie au fost, în mare parte, pozitive, productivitatea și moralul angajaților fiind primele aspecte analizate.

Chiar dacă numărul zilelor muncite scade, crește numărul orelor muncite. Practic, angajații vor munci 10 ore/zi, în acord cu legislația în vigoare.

Angajații pot alege programul cu 9 ore de lucru pe zi, timp de 4 zile, și 0,5 zile libere pe săptămână.

Această schimbare va permite astfel păstrarea a 40 ore de lucru/săptămână aferente unui program de lucru full-time conform Codului Muncii.

Totodată, modelul de lucru al companiei este unul hibrid, angajații având posibilitatea de a îmbina lucrul de acasă cu cel de la birou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...