Ce ne așteaptă la iarnă. Filmul apocaliptic difuzat de Gazprom (VIDEO)

Publicat: 07 sept. 2022, 00:03, de Eliza Popa, în News , ? cititori
Ce ne așteaptă la iarnă. Filmul apocaliptic difuzat de Gazprom (VIDEO)
Sursa foto: energycapitalpower.com

Compania energetică rusă Gazprom a distribuit, marți, un videoclip cu tentă apocaliptică, în care prezintă consecințele unei ierni în Europa fără gaze rusești.

Videoclipul, cu o durată mai mică de două minute și distribuit de numeroase ori pe rețelele de socializare, include o scenă în care compania rusă arată cum oprește complet livrările de gaze pe continent.

Un bărbat într-un combinezon cu sigla Gazprom este filmat din spate, în exterior, apoi în interiorul unui complex industrial.

Urmează un plan-detaliu cu o mână care răsucește un comutator. Camera surprinde apoi o turbină ale cărei palete se opresc din rotație și un indicator de presiune al cărui ac coboară la zero, după care urmează imagini cu capitale europene acoperite de zăpadă și de îngheț.

Pe fundal, se aude o femeie care cântă despre „iarna mare”.

Este cea mai recentă confirmare a șantajului energetic practicat de Moscova, după ce, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că problemele cu pomparea gazului rusesc prin gazoductul Nord Stream 1 au apărut „din cauza sancțiunilor”.

„Alte motive care să cauzeze probleme cu pomparea nu există”, a subliniat Peskov.