Ce ne așteaptă la iarnă. Filmul apocaliptic difuzat de Gazprom (VIDEO)

Compania energetică rusă Gazprom a distribuit, marți, un videoclip cu tentă apocaliptică, în care prezintă consecințele unei ierni în Europa fără gaze rusești.

Videoclipul, cu o durată mai mică de două minute și distribuit de numeroase ori pe rețelele de socializare, include o scenă în care compania rusă arată cum oprește complet livrările de gaze pe continent.

Un bărbat într-un combinezon cu sigla Gazprom este filmat din spate, în exterior, apoi în interiorul unui complex industrial.

Urmează un plan-detaliu cu o mână care răsucește un comutator. Camera surprinde apoi o turbină ale cărei palete se opresc din rotație și un indicator de presiune al cărui ac coboară la zero, după care urmează imagini cu capitale europene acoperite de zăpadă și de îngheț.

Pe fundal, se aude o femeie care cântă despre „iarna mare”.

Este cea mai recentă confirmare a șantajului energetic practicat de Moscova, după ce, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că problemele cu pomparea gazului rusesc prin gazoductul Nord Stream 1 au apărut „din cauza sancțiunilor”.

„Alte motive care să cauzeze probleme cu pomparea nu există”, a subliniat Peskov.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Federația Rusă este tot mai aproape de înfrângere în acest război. În curând vom vedea cum ofițerul de securitate începe să se distanțeze de ea (nu degeaba nu și-a pus niciodată un ZV)

    La Moscova, la cerere, au început să pornească încălzirea în instituțiile medicale și grădinițe.

    Europeni! Trebuie să porniți deja încălzirea în apartamente?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...