Ce pedeapsă a primit bărbatul care a dus prăjituri cu canabis la o petrecere din Râmnicu Vâlcea

Publicat: 12 apr. 2023, 17:11, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Ce pedeapsă a primit bărbatul care a dus prăjituri cu canabis la o petrecere din Râmnicu Vâlcea

Bărbatul care a oferit prăjituri cu canabis participanţilor la o petrecere, a fost găsit vinovat de magistraţii Tribunalului Vâlcea de trafic de droguri de risc.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. La pedeapsa aceasta se aduagă și obligația de bărbatului de a presta mai multe zile de muncă în folosul comunităţii. Acesta este obligat să achite 6.000 de lei pentru cheltuielile judiciare ale statului, se arată în sentinţa pronunţată miercuri, de Tribunalul Vâlcea.

Totodată, instanța a decis ca acesta să i se interzică exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat timp de doi ani.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Reamintim că, bărbatul a ajuns în atenția procurorilor după ce, 15 de persoane care au participat la o petrecere organizată la un restaurant din Râmnicu Vâlcea au ajuns la spital cu dureri groaznice de stomac și vărsături. Motivul: au mâncat prăjituri cu canabis

„Din cercetări a reieşit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de canabis. În urma consumului, 15 dintre invitaţi ar fi acuzat stări de rău, palpitaţii şi atacuri de panică şi s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea. În urma percheziţiei efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuinţa bărbatului au fost descoperite resturi de canabis şi un grinder”, se menţionează în comunicatul transmis de Poliţia Vâlcea la vremea respectiv