Ce poți face de 1 Mai în Ilfov

Publicat: 01 mai 2024, 08:21, de Mariana Olteanu, în LIFESTYLE , ? cititori
Ce poți face de 1 Mai în Ilfov

O bună parte dintre bucureșteni au ales să-și petreacă minivacanța alături de cei dragi. Astfel că, mulți dintre aceștia au rămas acasă. Însă, aceștia pot  vizita locuri deosebite în apropiere de București.

Pentru cei din Ilfov ce caută o evadare în natură, Casa Frusina din Corbeanca, Parcul din Mogoșoaia, Lacul și Pădurea Snagov, Muzeul de la Piscu, Pădurea Cernica și Pădurea Pustnicu oferă oportunități de relaxare și explorare.

Însă, în această perioadă specială a Săptămânii Mari, momentele de reflectare și conectare spirituală sunt la fel de importante. Astfel, spre seară, lăcașurile de cult din zonă deschid porțile și răsună clopotele, chemând credincioșii  în locuri precum Mănăstirea Snagov, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Sitaru, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Țigănești, Mănăstirea Samurcășești, Mănăstirea Căldărușani și Schitul Găneasa.

Astfel, cei ce doresc să îmbine bucuria unei escapade în natură cu momentele de rugăciune și meditație au oportunitatea perfectă de a experimenta frumusețea și profunzimea acestei perioade speciale din calendarul ortodox.

Redăm integral postarea realizată de Consiliul Județean Ilfov

𝐂𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐭𝐢 𝐝𝐞 𝟏 𝐌𝐚𝐢? 𝐕𝐞𝐧𝐢𝐦 𝐧𝐨𝐢 𝐜𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐚𝐧𝐭𝐞
Vremea este frumoasă, așa că vă prezentăm un tur al locațiilor care vă așteaptă.
Dacă sunteți în căutarea unei escapade în natură sau vă gândiți la un picnic, vă sugerăm să explorați unele dintre cele mai frumoase locații din Ilfov – Casa Frusina din Corbeanca, Parcul din Mogoșoaia, Lacul și Pădurea Snagov, Muzeul de la Piscu, Pădurea Cernica, Pădurea Pustnicu.
Dar să nu uităm că suntem în Săptămâna Mare. Așa că, spre seară, lăcașurile de cult au porțile deschise, răsună clopotul – suntem chemați la Denii în Mănăstirea Snagov, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Sitaru, Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Țigănești, Mănăstirea Samurcășești, Mănăstirea Căldărușani, Schitul Găneasa.