Ce trebuie să faci pentru a beneficia de despăgubirile de la CFR? 

Publicat: 10 ian. 2024, 07:42, de Oana Dințică, în ACTUALITATE , ? cititori
Ce trebuie să faci pentru a beneficia de despăgubirile de la CFR? 
cfr călători

Despăgubiri de la CFR pentru întârzieri. Cei care merg cu trenul pe distanțe mai mari, iar trenul ajunge cu întârziere la destinație, vor primi de la CFR despăgubiri.  

Dacă trenul cu care au călătorit înregistrează întârzieri semnificative, călătorii pot să ceară despăgubiri. Suma pe care o vor primi va fi calculată în funcție de numărul de minute sau ore de întârziere și de prețul cu care biletul a fost cumpărat.  

CFR oferă despăgubiri mai mari pentru întârzieri de până la două ore 

Spre exemplu, în cazul unei întârzieri care durează între o oră și 119 minute, întârziere survenită din cauza celor de la CFR, despăgubirile pot fi de 25% din prețul biletului. Dacă întârzierea durează mai mult de două ore, călătorii pot primi înapoi 50% din prețul plătit pentru călătorie.  

În cazul în care întârzierile nu survin din cauza transportatorului sau dacă călătorii au fost informați înainte de întârziere, nu se primesc bani pentru despăgubiri.  

Transportatorul care emite biletul de călătorie este responsabil de plata despăgubirii, dar nu va plăti o astfel de despăgubire dacă suma pe care ar urma să o dea păgubitului este mai mică de patru euro.  

Cererile pot fi depuse pe site-ul CFR 

Pe site-ul CFR Călători se arată că pentru a beneficia de o astfel de despăgubire, în momentul în care trenul înregistrează o întârziere semnificativă, călătorul trebuie să depună o cerere la transportatorul emitent al legitimației de călătorie. Termenul în care se pot depune cererile este de maximum două luni de la călătorie sau în ultima zi de valabilitate a biletului.  

Întârzieri în contextul fenomenelor meteo extreme 

Informarea vine în contextul în care, din cauza viscolului și vântului puternic, din zilele acestea, mai multe incidente au fost înregistrate. Acestea au provocat o serie de întârzieri.  

Au fost raportate probleme în mai multe județe din estul țării, inclusiv în Buzău. Conform informațiilor furnizate de CFR Călători, la nivelul Regionalei feroviare Galați, pe segmentele Buzău – Ulmeni și Ulmeni – Săhăteni, șina de pe Firul 1 de circulație s-a rupt. În consecință, circulația trenurilor s-a desfășoară pe Firul 2, provocând întârzieri de aproximativ 30 de minute. Situația a fost complicată și în stațiile Vârciorova și Pașcani, unde gerul a îngreunat circulația în zona macazurilor.