Cea mai bună rețetă de detox. Nutriționist: Dieta cu apă

În doar câteva săptămâni vine primăvara și, implicit, perioada dietelor și a curelor de detoxifiere. Medicul nutriționist Laura Ene spune că cea mai bună detoxifiere se face cu apă.

De asemenea, nutriționistul mai recomandă pauza alimentară după ora 19.00.  Conform medicului, detoxifierea înseamnă și relaxare, mese regulate și alimente cu cât mai puțini coloranți și conservanți.

„Un detox foarte bun l-am putea face ținând un anumit interval de timp în care mâncăm. Adică, dacă am reușit să mâncăm într-un interval de 8, maxim 10 ore, într-o zi și am reuși să păstrăm intervalul de noapte, de la ora 7, 8 până dimineață, liber de mâncare , cu apă și cu ceai, iată că, în fiecare zi, putem să pornim la un detox de seară. Pentru că cel mai bun detox se face cu apă. Apa este elementul miraculos care ne ajută să ne detoxifiem cu adevărat.  Cantitatea recomandată de apă trebuie calculată în funcție de greutatea fiecăruia, spune nutriționistul.

Depinde de numărul de kilograme pe care îl avem. Minim 25, 30 de ml pentru fiecare kilogram corp. Asta înseamnă la 100 de kilograme, dacă o persoană are 100 de kilograme, are nevoie să bea între 2 litri jumătate și 3 litri. Dacă este foarte cald afară, transpiră, face efort fizic și se deshidratează, cu siguranță e nevoie de mai mult.

Ar trebui să fie un regim pentru toată viața: să bem cel puțin acei 2 litri de apă, să ne odihnim, pentru detoxifierea înseamnă și relaxare, energie pe care ne-o luăm din somn, înseamnă mese regulate, înseamnă lipsa intoxicării cu tot felul de coloranți, conservanți, care se regăsesc în spatele etichetelor”, a spus Laura Ene, medic nutriționist, conform Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...