Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae, cunoscut și drept „Făcătorul de minuni”, este sărbătorit de creştini pe data de 6 decembrie. Este unul dintre cei mai importanți sfinți români, de aceea e bine să aflați care este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae.  

Sfântul Nicolae a trăit la sfârşitul secolului al III-lea – începutul secolului al IV-lea. S-a născut într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, mai exact din partea asiatică a Turciei de astăzi.

Încă din copilărie, Sfântul Nicolae a dovedit credinţă excepţională, iar în timpul tinereţii s-a făcut remarcat prin purtare aleasă, post, discernământ şi viaţă duhovnicească intensă.

Sfântul Nicolae a studiat la cele mai bune şcoli, acolo unde s-a remarcat prin inteligenţă, iar în bisericile în care intra reușea să-i uimească pe toţi prin blândeţe şi nobleţe sufletească.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. Minunile pe care le-a făcut

Atunci când călătorea spre Ţara Sfântă, o furtună puternică i-a speriat pe cei din corabie, dar Sfântul Nicolae i-a îndemnat pe toţi să se roage lui Dumnezeu, moment în care furtuna s-a oprit.

Sfântul Nicolae a înviat atunci un tânăr care căzuse de pe catarg şi se înecase. În momentul în care se afla în Alexandria, Sfântul Nicolae a vindecat mai mulți bolnavi.

Tot Sfântul Nicolae a salvat cetatea Mira, tot din Lichia, de foamete, arătându-se în vis unui negustor italian pe care l-a îndrumat să-și vândă grâul acolo.

Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, în mod special al celor săraci. Pe lângă asta, Nicolae mai este și ocrotitorul marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Sfântul Nicolae este cinstit atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-catolică, la data de 6 decembrie.

O parte din moaștele Sfântului Nicolae se află la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, la kilometrul zero. Mai multe lăcaşuri de cult poartă numele Sfântului Nicolae.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta.

Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin”.
Aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...