Cel mai norocos om din România: A căzut 80 de metri și a supraviețuit

Publicat: 15 iun. 2024, 19:46, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Cel mai norocos om din România: A căzut 80 de metri și a supraviețuit

Sâmbătă seara, salvamontiștii argeșeni au intervenit pentru salvarea unei persoane care a căzut aproximativ 80 de metri în zona lanțurilor spre Vârful Lăițel din Munții Făgăraș. Persoana este conștientă și cooperantă, potrivit anunțului făcut de Salvamont pe pagina lor de Facebook.

Pentru această operațiune au fost mobilizate patrulele de serviciu Salvamont Argeș și Salvamont Sibiu, fiind sprijinite și de un elicopter POA Brașov al Inspectoratului General de Aviație al MAI.

În aceeași seară, salvamontiștii argeșeni au intervenit și în zona Vârfului Lespezi, unde o turistă și-a fracturat piciorul. „O altă operațiune a salvamontiștilor argeșeni a avut loc în zona Vârful Lespezi din Munții Făgăraș. O persoană de sex feminin a suferit o fractură la membrul inferior. Acționează echipa de salvatori montani aflată în tură operativă la Refugiul Salvamont Capra-Cota 2000,” a informat Salvamont Argeș.

Ambele incidente subliniază pericolele pe care le prezintă traseele montane și importanța echipelor de salvatori montani bine pregătite și echipate, care sunt gata să intervină în orice moment pentru a salva vieți.