China a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om

China anunţă că a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om. Cu toate acestea, autorităţile sanitare susţin că riscul de transmitere de la om la om este scăzut, relatează Le Figaro.

Se ştie că tulpina H3N8 infectează caii, câinii şi focile, dar nu fusese încă detectată la om. Ministerul Sănătăţii din China a anunţat, marţi, că un băiat de patru ani, care locuieşte în provincia centrală Henan, a fost testat pozitiv cu tulpina H3N8, după ce a fost internat la începutul lunii aprilie cu febră şi alte simptome.

Familia pacientului creşte pui şi locuieşte într-o zonă populată de raţe sălbatice.

Băiatul s-a infectat direct de la păsări, a precizat Ministerul chinez al Sănătăţii, adăugând că testele efectuate persoanelor apropiate pacientului nu au relevat ”nicio anomalie”.

Cazul băiatului rezultă dintr-o ”transmitere interspecie punctuală”, iar ”riscul transmiterii pe scară largă este scăzut”, a mai adăugat ministerul.

Cazurile de transmitere a gripei aviare între oameni sunt extrem de rare. Tulpinile H5N1 şi H7N9, detectate în 1997 şi 2013, au fost cauza principală a cazurilor identificate la oameni de gripă aviară, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Potrivit unui studiu american publicat în 2012, tulpina H3N8 ar fi provocat pneumonie fatală în rândul a mai mult de 160 de foci de-a lungul coastelor americane în anul precedent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...