Chișinău: Mandat de arestare pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea

Magistrații de la Chișinău eu emis, vineri, mandat de arestare pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea.

Conform Deschide.md, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arestare pentru 18 zile pe numele lui Cristian Rizea.

Condamnat definitiv în România la 4 ani și 8 luni de închisoare, Cristian Rizea a fugit în Republica Moldova după decizia magistraților.

Ministerul Justiţiei din România a cerut autorităţilor din Republica Moldova să-l extrădeze pe fostul deputat Cristian Rizea.

Fostul Parlamentat trebuie să execute în România o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MJ, la data de 25 aprilie 2019, Ministerul Justiţiei a formulat cererea de extrădare din Republica Moldova a lui Cristian Rizea, în vederea executării în România a unei pedepse de 4 ani şi 8 luni, aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2019.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a retras cetățenia moldovenească fostului deputat român, Cristian Rizea.

Cristian Rizea este dat în urmărire internațională din data de 19 martie 2019. El a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influență și spălare de bani, după ce a cerut și primit mită 300.000 de euro de la un om de afaceri.

Fostul deputat fugise din țară cu două luni înainte de verdict. A fost prins la Chișinău, iar Ministerul Justiției de la București a transmis acolo cererea de extrădare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...