Cine este Sebastian Stan actorul român nominalizat la Globurile de Aur 2023

Publicat: 13 dec. 2022, 13:11, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE
Cine este Sebastian Stan actorul român nominalizat la Globurile de Aur 2023

A apărut lista nominalizărilor la Globurile de Aur 2023. Printre actorii nominalizați se numără și Sebastian Stan, actorul care a jucat în filmul Pam & Tommy.

Actorul Sebastian Stan a fost nominalizat la categoria ”Cel mai bun actor – Limited Series, Anthology Series or Television Motion Picture” pentru rolul său în filmul ”Pam & Tommy” la gala premiilor Globurile de Aur 2023. Originar din Constanța, Sebastian Stan s-a făcut cunoscut după ce a jucat rolul său, ca Soldatul Iernii, în Universul Cinematic Marvel.

Copilărie marcată de greutăți

Din peisajul copilărie sale a lipsit tatăl său. Părinții săi au divorțat când acesta avea doi ani. Când avea opt ani, Sebastian împreună cu mama sa, Georgeta Orlovschi, s-au stabilit pentru o vreme în Viena, Austria, unde, Georgeta, a fost angajată ca pianistă, în urma Revoluției Române din decembrie 1989.

Actorul s-a îndrăgostit de lumea filmului de pe vremea când lucra ca și ghid: „Primul meu job a fost la cinematografie. Am lucrat la cinema-ul 6 din New York. Eram un usher. Vindeam popcorn. Și mai încolo am lucrat la H&M”.

Sebastian Stan a jucat în numeroase filme. Printre acestea se numără: Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în filmul Black Swan (2010), Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, etc. în trilogia Căpitanul America.