Ciolacu a gustat ”laptele și mierea liberală”. A rămas cu un gust amar

Publicat: 12 apr. 2024, 19:20, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu a gustat ”laptele și mierea liberală”. A rămas cu un gust amar

Premierul Marcel Ciolacu nu a uitat de declarația liberalului Rareș Bogdan, care a spus că unde sunt la putere liberalii curge lapte și miere. Acum a venit și replica, aflat în județul lui Gheorghe Flutur.

Marcel Ciolacu s-a aflat în județul Suceava, condus de liberalul Gheorghe Flutur, unde și-a amintit de declarația făcută de Rareș Bogdan, care a spus că acolo unde sunt la putere liberalii, curge lapte și miere.

Ciolacu a mers în vizită în județul Suceava, condus de Gheorghe Flutur

Ei bine, președintele PSD a fost curios să vadă un astfel de județ, însă a constat că laptele și mierea nu au nicio legătură cu județul Suceava. L-a criticat la scenă deschisă pe președintele Consiliului județean, Gheorghe Flutur, pentru sumele mici atrase din fonduri europene.

„Nu mai vrem la Suceava jumătăți de măsură. este cazul să schimbăm administrația locală, în primul rând la Consiliul Județean și în al doilea rând la municipiul Suceava. (…) Sunteți unii dintre cei mai norocoși oameni, fiindcă v-ați născut într-o zonă, Bucovina, un tărâm parcă rupt din Rai. Cu adevărat, acest lucru dezvoltă în primul și în primul rând turismul. Dvs. conservați și istoria, și credința. Este insuficient. Acest lucru ar fi trebuit să fie un dar de la Dumnezeu și un bonus pentru dvs. Faptul că sunt azi aici… Am fost foarte curios să vin într-unul dintre județele unde curge lapte și miere”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a făcut comparație între județul Suceava și județul Bistrița-Năsăud, condus de un social-democrat, care a atras de nu mai puțin de 200 de ori mai multe fonduri europene.

„Am constatat următoarele – sunt fonduri europene la Consiliul Județean de 650.000 de euro. Într-un județ unde nu curge lapte și miere, Bistrița Năsăud, unde președintele Consiliul Județean este un coleg de-al nostru, un județ cu 300.000 de locuitori, cifra de fonduri europene accesată este 131 de milioane de euro. Asta e diferența între un județ unde curge lapte și miere, cum este al dvs, și un județ unde nu curge lapte și miere, dar unde se muncește. În schimb, guvernul a alocat și are proiecte în județul dvs de aproape 9,2 miliarde de lei. Este județul cu cele mai multe fonduri de la bugetul central. Dacă am fi avut o administrație performantă la consiliul județean, gândiți-vă cât de mult s-ar dezvolta județul dvs”, a încheiat Ciolacu.