Ciprian Ciucu dă startul ridicării mașinilor parcate ilegal în Sectorul 6

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, anunță startul activității de ridicare a mașinilor parcate ilegal în Sector. Pentru aceasta va fi înființată un serviciu în cadrul Administrației Domeniului Public, care va lucra împreună cu Poliția Locală.

Edilul Sectorului 6 a scris pe Facebook propunerile pe care le-a făcut Consiliului Local, printre care majorarea impozitului pe proprietatea cu 500% pentru clădirile și terenurile în paragină, ca și ridicarea autovehiculelor parcate ilegal pe străzile din sector.

„Nu se mai poate ca până acum, trebuie să facem ceva, la 14 ani de la aderarea la UE, orașul nostru arată ca unul din Asia Centrală sau din Africa Sub-Sahariană.

(1) Am propus Consiliului Local al Sectorului 6 ca astăzi să voteze Majorarea impozitului aferent clădirilor și terenurilor neîngrijite cu până la 500%. Deci este vorba și de (1) CLĂDIRI care sunt stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, fațade nereparate / necurăţate / netencuite / nezugrăvite, geamuri sparte etc. și de (2) TERENURI aflate stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite/abandonate, insalubre, neefectuarea curățeniei în curți, neîntrebuinţarea / nerepararea împrejmuirilor s.a.m.d.

(2) De asemenea, am mai propus Consiliului Local să înființăm un serviciu de ridicare a mașinilor abandonate pe spațiul public sau parcate complet aiurea. Au fost probleme în trecut cu „hingherii de mașini” și de aceea nu vom apela la firme / operatori privați ci vom înființa acest serviciu în cadrul Administrației Domeniului Public, care va colabora cu Poliția Locală.

Tarifele sunt gândite pentru a acoperi costurile, astfel: 300 lei, inclus TVA / vehicul, pentru operațiunea de ridicare, 200 lei, inclus TVA / vehicul, pentru operaţiunea de transport; 30 lei, inclus TVA / zi / vehicul, pentru operaţiunea de depozitare. (În paranteză fie spus, acestea sunt și tarifele la la Cluj-Napoca).

Avem nevoie de acest serviciu în primul rând pentru a aplica politica de eliberare a spațiului public de mașini abandonate. De asemenea, acest serviciu ne va permite să intervenim rapid, cu forțe proprii, pentru a ridica mașinile care îngreunează salubrizarea străzilor!

Principalii „beneficiari” ai acestui serviciu vor fi aceia care parchează pe spațiul verde (sau „fost verde”), aceia care vin cu dubele, furgonetele și alte mașini de serviciu în cartiere și le parchează aiurea (cf. legii nu avem ce le face dacă parchează în parcări publice), cei care, prin locurile în care parchează în zone interzise dau dovadă de mare ne…, de nepăsare și lipsă de respect pentru spațiul public, vreau să spun.

Pentru cei de mai sus vom aplica politici de toleranță zero dar pentru restul cetățenilor vom aplica treptat astfel de politici pe măsură ce Primăria Municipiului București sau Primăria Sectorului 6 va oferi opțiuni de parcare,” a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...