Ciprian Ciucu: ”O să spun cu asertivitate și claritate ce e bine și ce nu e bine”

Publicat: 12 iun. 2024, 09:52, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Administratie , ? cititori
Ciprian Ciucu: ”O să spun cu asertivitate și claritate ce e bine și ce nu e bine”
Foto: puterea.ro

Ciprian Ciucu, primarul reales cu o majoritate de peste 70% al Sectorului 6, a vorbit, la un post de televiziune, despre viitoarea sa colaborare cu Nicușor Dan.

Ciprian Ciucu s-a arătat surprins de numărul de voturi obținut de Nicușor Dan.

„E un scor mare. Mai mare decât m-aș fi așteptat. Domnul Nicușor Dan s-a poziționat în București ca fiind opoziție la ceea ce ei au numit PSD-PNL. A venit și a spus că acest vot este despre valori, cumva diferit de mine – au am spus că e despre ce ai făcut și despre program. S-a situat, așa, undeva într-o zonă a valorilor și n-a mai venit cu un program și s-a dus foarte mult în zona asta simbolică.  Primarul Bucureștiului își permite să vină pe zona simbolică, alți primari nu-și permit, ei trebuie să vină cu realizări. Așa-mi explic. Altfel nu.”, a spus edilul Sectorului 6.

Despre colaborarea trecută cu Nicușor Dan, Ciucu nu a avut cuvinte de laudă.

„„Eu i-am susținut majoritatea doi ani și ceva de zile, a dat și el declarații în care a zis că a colaborat foarte bine cu PNL. Cât am fost eu președinte la PNL București nu a avut nicio problemă. N-a spus că Ciprian Ciucu i-a asigurat majoritatea, pentru că eu m-am impus ca să i se dea majoritatea. Răspunsul a fost o serie de proiecte blocate la Sectorul 6. Eu n-am niciun fel de datorie morală față de el. Eu i-am susținut mandatul nu neapărat pentru că era Nicușor Dan, ci pentru că așa era normal, nu poți să lași un oraș fără majoritate”.

În ceea ce privește viitorul, însă, Ciprian Ciucu s-a arătat mai reținut:” Eu îl recunosc pe Nicușor Dan ca primarul legitim la Bucureștiului. Ar trebui să ne coordoneze, e nevoie de un tip cu leadership, să stea de vorbă cu ceilalți primari, dar în patru ani n-am avut un dialog, cu toate că i-am susținut mandatul. Nu ne-a răspuns la telefon, n-a întins o mână de ajutor, deși noi i-am dat tot sprijinul din lume. Eu îi recunosc legitimitatea, îl respect ca primar general pentru că îi respect pe oamenii care l-au votat, sunt deschis să colaborez dar mai mult de atât, ce să fac? Probabil că și eu o să fiu mai asertiv, inclusiv în declarații, să spun unde e bine ce face și să zic unde stagnează. Nu s-a întâmplat niciun fel de reformă la Primăria Capitalei. O să am un ton cât se poate de civilizat, nu sunt genul să fac scandal, și o să spun cu asertivitate și claritate ce e bine și ce nu e bine”.