Ciucă: PNL rămâne la guvernare ”dacă nu ne împinge nimeni pe scări”

Publicat: 19 iun. 2024, 11:41, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciucă: PNL rămâne la guvernare ”dacă nu ne împinge nimeni pe scări”
sursa: google

În cadrul unei declarații făcute miercuri, la sediul PNL, Nicolae Ciucă a declarat că liberalii vor rămâne la guvernare „dacă nu ne împinge nimeni pe scări”, făcând aluzie la data propusă pentru alegerile prezidențiale. De cealaltă parte, PSD rămâne ferm și-și menține poziția în privința alegerilor. 

„Dacă nu ne împinge nimeni pe scări, cum se spune”, a zis Ciucă, despre prezența PNL de la guvernare, „noi am fost și suntem un partid echilibrat, care nu am căutat niciodată astfel de mișcări”.

„Inclusiv prin votul primit la alegerile locale s-a demonstrat că PNL nu a urmărit altceva decât să devolte comunitățile la nivel local. Nu văd de ce ar trebui să luăm o astfel de măsură”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă insistența PSD de a organiza alegeri prezidențiale în septembrie are legătură cu faptul că majorarea pensiilor i-ar ajuta electoral pe social-democrați, Ciucă a răspuns:

„Eu îmi doresc foarte mult să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de ușor. ca atare, dacă există posibilitatea că nu acesta e motivul, putem să mutăm data alegerilor. (…) Noi mergem diseară la coaliție. Suntem dispuși să avem un dialog cât se poate de onest. Ca atare, orice formulă poate fi discutată, dacă e în folosul derulării unui program și a unui plan de campanie cât mai coerent”.