Ciucă (PNL): Săptămâna viitoare anunț dacă voi candida la prezidențiale

Publicat: 07 iun. 2024, 06:35, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Ciucă (PNL): Săptămâna viitoare anunț dacă voi candida la prezidențiale

Foarte mulți români se întreabă dacă Nicolae Ciucă va candida la alegerile prezidențiale. În acest sens,  liderul PNL a declarat că, în cursul săptămânii viitoare se va face o analiză, urmând a veni, ulterior, cu un răspuns.

”După ce se vor fi încheiat alegerile locale, nu mai este mult, mai puţin de trei zile, vom lua o decizie. (…) După aceste alegeri, vom avea analiza pe rezultate, vom avea analiza pe tot ceea ce am reuşit să realizăm în această perioadă şi am stabilit deja la nivelul conducerii partidului modalitatea procedurală în care se va decide candidatura, având Consiliul Naţional şi, ulterior, Congres, cel mai democratic for al partidului care va stabili şi va lua această decizie”, a spus Nicolae Ciucă, invitat la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

În ceea ce privește o posibilă candidatură la prezidențiale, Nicolae Ciucă a declarat că va face un anunț în cursul săptpmânii următoare.

”Săptămâna viitoare, (…) imediat după ce avem poza finală cu toate concluziile. Ca atare nu este prea mult timp rămas să discutăm, să analizăm. Va fi o analiză punctuală în săptămâna următoare”, a explicat liderul PNL.

”Este normal, pentru că, dacă ne uităm la calendar, în 15 iulie ar trebui să se intre în precampanie, pentru că data alegerilor a rămas 15 septembrie – turul 1 şi 29 (septembrie – n.r.) – turul doi. Ca atare, noi, pentru a putea să derulăm Consiliul Naţional şi Congresul, trebuie să ne încadrăm astfel încât în prima decadă a lunii iulie să avem finalizate toate aceste proceduri.

Ca atare nu este prea mult timp rămas să discutăm, să analizăm. Va fi o analiză punctuală în săptămâna următoare”, a explicat liderul PNL.