CNAIR a anunțat care sunt rutele alternative pentru traficul deviat de pe Valea Oltului

Publicat: 05 iul. 2024, 16:07, de Cristina Cohuț, în SOCIAL , ? cititori
CNAIR a anunțat care sunt rutele alternative pentru traficul deviat de pe Valea Oltului
Restricții de trafic pe Valea Prahovei timp de mai bine de o lună

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri rutele alternative ce vor putea fi utilizate în perioada 8 iulie – 9 august, în urma restricționării traficului pe Valea Oltului.

„Pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000 se va institui măsura de închidere a circulației rutiere zilnic în intervalul orar 06:00 – 20:00, aceasta urmând a se desfășura pe următoarele rute ocolitoare”, a transmis CNAIR.

Potrivit sursei citate, rutele alternative propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit sunt:

  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

București → A3 → Ploiești  → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

  • Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

Pitești → DN73 – A3 → Râșnov  → Brașov

  • Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată, pentru această relație sunt propuse și următoarele rute alternative:

  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
  • București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Traficul rutier între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242+600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km 250+000, se va desfășura pe DN7, în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00, restricționarea traficului va fi temporar ridicată de către executantul lucrărilor pentru a permite riveranilor care lucrează în localitățile din apropiere să traverseze sectorul de drum. Trecerea vehiculelor va fi supravegheată de constructor, pentru a asigura îndepărtarea oricărui risc ce ar putea pune în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în lucrări.

Pe rutele ocolitoare nu vor fi alte restricții

În perioada restricționării circulației pe sectorul de drum menționat, va fi permis accesul pentru autovehiculele cu regim prioritar conform art. 32 alin. 2 lit. a) și b) din OUG 195/2002, precum și pentru autovehiculele speciale destinate transportului pacienților. Trecerea acestora va fi supravegheată de constructor pentru a elimina orice risc ce ar putea periclita integritatea participanților la trafic sau a lucrătorilor.

Totodată, s-au inițiat acțiuni pentru a permite accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone pe DN10, Buzău – Brașov.

Au mai fost adoptate și măsuri pentru ca pe rutele alternative recomandate să nu fie impuse alte restricții de circulație ce ar putea afecta fluiditatea și siguranța traficului. În zonele unde sunt astfel de restricții, acestea vor fi eliminate cât mai curând posibil. Un exemplu este restricția de circulație pentru reabilitarea podului de pe DN1 km 194+400, în zona localității Vlădeni, unde traficul se desfășoară semaforizat și cu piloți de trafic pe o singură bandă, în ambele sensuri.

„Menționăm că lucrările ce se efectuează în acest moment urmează a fi finalizate în aproximativ 2 săptămâni, continuarea lor fiind reluată după ridicarea restricțiilor de pe DN7.

Rugăm participanții la trafic să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur
  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur”, transmite CNAIR.

Pentru mai multe informații, dar și actualizări ale rutelor alternative propuse puteți accesa următorul link:

https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este extrem de importantă, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a teritoriului național.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați, conectând Transilvania și Muntenia printr-o rețea rutieră modernă care va asigura circulația în condiții de siguranță.

Mai mult, trebuie conștientizat că defrișările cu circulația deschisă ar reprezenta un real pericol pentru siguranța traficului și pentru integritatea fizică a celor care ar tranzita zona unde se desfășoară lucrările”, mai transmite CNAIR.

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă în perioada 8 iulie și 9 august.