Comisar european: UE nu are nevoie de vaccinul rusesc

Uniunea Europeană nu are nevoie de vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, mai ales că poate obține imunitatea cetățenilor folosindu-se de producția europeană, a anunțat un lider executiv al UE.

„Absolut, noi nu avem nevoie de Sputnik V”, a declarat pentru televiziunea TF1 comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, care conduce grupul de lucru pentru vaccinuri, relatează Reuters.

„Astăzi, avem în mod clar capacitatea de a livra de la 300 până la 350 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie și, prin urmare, până pe 14 iulie (n.r. ziua națională a Franței) avem posibilitatea de a atinge imunitatea pe întregul continent”, a mai declarat oficialul.

Comisarul european a reamintit faptul că UE ar trebui să ajute Rusia la producerea vaccinului, dacă este necesar, dar ar trebui să acorde prioritate europenilor.

Într-o serie de postări pe rețeaua Twitter, producătorul Sputnik V l-a acuzat pe comisarul european că este „clar părtinitor”.

„Dacă aceasta este o poziție oficială a UE, vă rugăm să ne informați că nu există niciun motiv pentru a continua aprobarea EMA din cauza prejudecăților dvs. politice. Vom continua să salvăm vieți în alte țări”, a fost mesajul transmis de producătorul vaccinului rusesc.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a lansat o revizuire a vaccinului Sputnik V la începutul acestei luni.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...