Competitivitatea companiilor trebuie să fie obiectivul principal al UE spune ministrul Economiei

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a susținut la Bruxelles poziția României în raport cu mai multe acte legislative. Principala direcția pe care țara noastră o urmărește este cea a competitivității companiilor.

Actele legislative în discuție vizează industria şi piaţa internă la nivel european. Mai exact, Directiva pentru sustenabilitate şi guvernanţa corporativă, Directiva pentru consolidarea rolului consumatorilor în vederea tranziţiei verzi printr-o mai bună protecţie împotriva practicilor neloiale şi o mai bună informare şi Actul privind Cipurile.

Una dintre cele mai importante dezbateri care au avut loc la Consiliul formal COMPET a vizat abordarea generală a Directivei privind sustenabilitatea şi guvernanţa corporativă.

România sprijină obiectivul directivei bazat pe Principiile directoare ale ONU privind desfăşurarea activităţilor comerciale precum şi pe Ghidul OCDE privind conduita responsabilă în afaceri şi orientările sectoriale.

România acordă o atenţie deosebită echilibrului dintre necesitatea de a nu împovăra companiile UE, fără a pierde din vedere nivelul necesar de ambiţie. Efectul unei propuneri neancorate în realitatea imediată şi în cea previzionată pe termen mediu prezintă riscul unui rezultat invers proporţional cu obiectivul directivei”, a afirmat ministrul economiei, Florin Spătaru.

European Chips Act

Actul privind Cipurile (European Chips Act) a fost de asemenea unul dintre documentele vizate în timpul discuţiilor Consiliului Economic de la Bruxelles.

Pentru România este deosebit de importantă asigurarea unui cadru adecvat care să stimuleze investiţiile, atât publice, dar mai ales private, în producţia de semiconductori şi considerăm că această iniţiativă legislativă reprezintă o oportunitate de a dezvolta industria semiconductorilor.

Atragerea de investiţii, în capacităţi noi de producţie, în parteneriat cu producători europeni interesaţi, reprezintă o direcţie prioritară pentru ţara noastră„, a spus ministrul Economiei.

Cu ocazia COMPET, ministrul economiei Florin Spătaru a participat la două întâlniri bilaterale cu Kerstin Jorna, Directorul General pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri şi Roberto Viola, Directorul General pentru Comunicaţii şi Tehnologie din cadrul Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...