București: Concurs internațional de soluții pentru Lacul Morii și Parcul Natural Văcărești

Lacul Morii și Parcul Natural Văcărești ar urma să fie amenajate ca spații publice de receere, pentru care va fi lansat un concurs internațional de soluții. Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă comună susținută de Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, și Nicușor Dan, noul primar al Capitalei.

Edilul a anunțat că există deja un acord de principiu pentru amenajarea celor două locații din subordinea Apelor Române.

„Va exista un concurs international de soluții. Pentru obiective majore publice trebuie să existe mari concursuri de soluții care să plaseze Bucureștiul pe harta globală”, a spus Nicușor Dan.

Ministrul a anunțat finalizarea Metodologiei de atribuire în administrare a ariilor naturale protejate. „Aceasta este în vigoare din 20 octombrie 2020 și dă posibilitatea oricărei autorități publice să preia în administrare Delta Văcărești. Parcul Văcărești are tot potențialul să devină unul dintre cele mai căutate parcuri naturale urbane din Europa. Credem că preluarea în administrare a Deltei Văcărești de către Primăria Capitalei ar transfoma acest loc în ceea ce ne dorim cu toții: un reper de biodiversitate de care populația să se poată bucura oricând”, a completat ministrul Mediului.

Niciunul dintre ei nu a oferit însă un orizont de timp în care ar urma să fie făcuți primii pași, respective lansarea concursului internațional de soluții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...