Conf. univ. dr. Mihai Craiu: Contra tusei, în locul antitusivelor, o linguriță de miere!

Publicat: 30 dec. 2023, 06:30, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Conf. univ. dr. Mihai Craiu:  Contra tusei, în locul antitusivelor, o linguriță de miere!

Conf. univ.dr. Mihai Craiu recomandă contra tusei, o linguriță de miere, în locul antitusivelor, în cazul copiilor mai mari de un an.

”Majoritatea antitusivelor nu fac nimic semnificativ (…). Asta în cazul în care nu fac rău. Sau chiar foarte rău. Ce putem da acum, de sărbatori, dacă nu este atât de grav încât să mergem la spital?!?

Copiilor mai mari de 1 an, câte o linguriță de miere. Care ar putea fi de ajutor. Multă sănatate!”, scrie dr. Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.  

Recomandarea vine pe fondul variațiilor foarte mari de temperatură din ultima perioadă, când mulți copii sunt răciți: le curg secreții din nas și tușesc.

”Acest scenariu deși îngrijorează mulți părinți NU este unul periculos pentru un copil care era anterior sănătos. Mai ales dacă nu au febră mare…

Cât timp este de așteptat să tușească un copil după o viroză obișnuită? În medie 2 săptămâni. Și 25% din copii ar putea tuși 3 săptămâni. Anormal este un episod de tuse care durează peste 4 săptămâni…”, explică dr. Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București”.