Copiii de la o grădiniță din Constanța stau în frig de zile bune

Copiii de la o grădiniță din Constanța stau în frig de câteva zile, din cauza unei avarii la reţeaua de termoficare. Părinții copiilor sunt revoltați

„În grădiniţa noastră, în momentul de faţă, este oprită furnizarea agentului termic din cauza unei avarii la CET Constanţa, iar Primăria Constanţa împreună cu punctul termic de care aparţine grădiniţa ne-au comunicat că problema va fi rezolvată în cursul acestei nopţi şi că mâine vom avea iarăşi căldură în grădiniţă.

Nu este vina grădiniţei noastre, noi am încercat să facem tot posibilul să încălzim sălile de grupă. (…) Noi încercăm prin mijloace proprii să încălzim sălile de grupă, dar sălile sunt foarte mari şi normal că nu au caloriferele noastre aceeaşi capacitate cum sunt cele de la Termoficare. Să sperăm că se va rezolva problema în cursul acestei zile şi de mâine vom avea şi noi căldură”, a declarat directoarea grădiniţei Roboţel, scrie Agerpres.

De teamă că cei mici s-ar putea îmbolnăvi, mai mulți părinți au ales să nu-și mai ducă copii la grădiniță.

„Cea mai gravă problemă este că nu este căldură în grădiniţă. Nu a fost nici săptămâna trecută (…), copiii răcesc din cauza frigului. Suntem în 2023 şi ar fi trebuit să avem totuşi un minim de condiţii. Ştiu că există o aerotermă în sala fetiţei, dar unii au zis să o închidă, că sare siguranţa.

Dar mi-a zis fetiţa că e frig şi simte căldură doar dacă stă lângă aerotermă. (…) Nu s-a luat absolut nicio măsură, copiii aşa dorm. Copiii nu mai sunt în mişcare şi nu sunt nici pături. (…) Săptămâna trecută de asta nici nu i-am mai dus, i-am ţinut acasă”, a spus mama a doi copii de la grădiniţa Roboţel.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat că pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic se va modifica programul în care copiii vor sta la grădiniţă.

„Am discutat cu doamna directoare, se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu această zi. Alte surse de încălzire nu au eficienţa necesară. De aceea va fi redimensionat programul activităţilor”, a declarat reprezentantul ISJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...