Coridoare umanitare deschise în mai multe orașe din Ucraina pentru evacuarea civililor

Mai multe coridoare umanitare din oraşe şi sate ucrainene vor fi deschise sâmbătă pentru ca civilii să poată pleca, a anunţat viceprim-ministrul ucrainean Irina Vereşciuk.

Ea a adăugat că speră ca Rusia să respecte o încetare a focului pentru a permite această evacuare, informează Reuters.

Irina Vereşciuk a spus că Ucraina intenţionează să evacueze locuitorii mai multor oraşe şi sate din regiunile Kiev şi Sumî, precum şi din alte zone unde au loc lupte.

„Sper ca lucrurile să meargă bine, toate rutele planificate vor fi deschise şi (sper) că Rusia îşi va îndeplini obligaţiile de a garanta regimul de încetare a focului”, a declarat Vereşciuk într-o înregistrare video.

Eforturile de a asigura trecerea în siguranţă a locuitorilor din Mariupol au eşuat în mod repetat în această săptămână.

Sâmbătă dimineață, sirenele au răsunat în majoritatea orașelor ucrainene, îndemnând oamenii să caute adăposturi, a informat presa locală, după ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că războiul a atins un „punct de cotitură strategică”.

Forțele ruse păreau să se regrupeze, posibil pentru o nouă ofensivă care ar putea viza capitala Kiev în câteva zile, a anunțat vineri ministerul britanic al apărării. Într-o actualizare de sâmbătă, se arată că luptele în nord-vestul capitalei au continuat, iar orașele Harkov, Cernihov, Sumî și Mariupol au fost bombardate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...