Covid-19: Un nou tratament preventiv, destinat persoanelor spitalizate, cu comorbidități

Compania AstraZeneca propune un nou tratament preventiv contra coronavirusului. Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franța a dat undă verde folosirii acestui medicament, destinat persoanelor cele mai vulnerabile. Olivier Nataf, președintele AstraZeneca Franța, explică la Europe 1 cum funcționează acest tratament.

Nu se substituie vaccinului

Acest medicament, pe bază de anticorpi monoclonali, nu se substituie vaccinului. ”Trebuie, în mod evident, să continuăm să respectăm măsurile de protecție și să accelerăm campania de rapel vaccinal”, insistă Olivier Nataf. Noul tratament dezvoltat de AstraZeneca evită formele grave în cazul pacienților cu risc major.

În pofida eficacității vaccinurilor, există un anumit număr de persoane care nu sunt complet protejate sau chiar  deloc, deoarece ele nu au un sistem imunitar care să le permită să producă anticorpi ca răspuns la vaccinare”, explică președintele AstraZeneca. ”Tratamentul pe care-l propunem noi este administrat în spital chiar înainte de expunere la virus. Este un tratament preventiv, de pre-expunere”.

Protecție pentru cel puțin șase luni

Produsul va fi administrat de două ori, în cazul a 350.000 de persoane din categoria la risc, împoriva virusului. ”Doi anticorpi monoclonali sunt administrați prin două injecții intramusculare”, subliniază Olivier Nataf. Așadar este un mod simplu de administrare și asigură o protecție pentru cel puțin șase luni. AstraZeneca studiază în prezent o protecție pentru 9 -12 luni.

Prima versiune a tratamentului a fost validată, miercuri, de Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franța. Dar acest tratament nu are ca obiectiv folosirea pentru toată populația. ”El va permite protejarea persoanelor spitalizate, persoanele care au comorbidități. Ceea ce este foarte important pentru că presiunea asupra sistemului sanitar, a spitalelor este foarte mare. Acest tratament poate într-adevăr să ajute spitalele prin prevenirea spitalizărilor, a cazurilor grave și evident a deceselor, mai spune președintele AstraZeneca Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole