Criza „în călduri”: Se va instala o poliție a temperaturii?

Publicat: 09 sept. 2022, 10:00, de Eliza Popa, în News , ? cititori
Criza „în călduri”: Se va instala o poliție a temperaturii?

Guvernul francez a repetat de câteva săptămâni o recomandare către persoane fizice și întreprinderi: să aibă o temperatură de 19C în interior, scrie Le Figaro.

Criza energetică continuă să monopolizeze începutul anului școlar și să îngrijoreze o bună parte a francezilor. În ultimele zile, executivul repetă un mesaj: pentru a economisi energie în casă sau la biroul, temperatura ambiantă trebuie să fie de 19 grade. O  recomandare amintită și de Emmanuel Macron în conferința sa de presă pe tema energiei, lunea trecută.

Aceasta pentru a evita anumite tăieri care ar putea apărea în cazul supraconsumului sau lipsei de gaz sau electricitate. În acest context, ziarul Le Canard Enchaîné indică, în ediția sa de miercuri, că acest sfat de temperatură ar trebui controlat…

Potrivit săptămânalului, Consiliul de Apărare dedicat energiei la sfârșitul săptămânii trecute a evocat ipoteza unei poliții de temperatură”. Acest lucru ar fi fost propus de ministrul Economiei și ministrul delegat pentru industrie. Conform ziarului, un funcționar ar putea inspecta temperatura din companii. Guverul a exclus însă această posibilitate. 

Polițistul și termostatul

Nu, nu vom pune un polițist în spatele fiecărui termostat, precizează membrul guvernului la BFMTV.Obiectivul este ca fiecare să poată integra în comportamentul său, atât gospodăriile, noi toți acasă, dar mai ales companiile, modul în care colectiv vom contribui la această sobrietate. 

Mizăm pe responsabilitate și credem în ea. Dacă nu dorește să menționeze „ discuțiile care au avut loc în cadrul Consiliului Național de Apărare ”, el afirmă că nu va exista „o poliție de temperatură ”.