Cum a mușamalizat Horia Constantinescu scandalul intoxicării elevilor de la Liceul Cervantes

Peste 60 de absolvenți de la Liceul Cervantes din Capitală au fost intoxicați la petrecerea organizată recent la Palatul Ghica de către liderul TNL București, dar, surprinzător, președintele ANPC, Horia Constantinescu a găsit o modalitate inedită de mușamalizare.

Peste 60 de absolvenți de la Liceul Cervantes intoxicați de liderul TNL București

Cele patru clase a XII-a de la Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes din București au hotărât ca balul de absolvire să aibă loc joi, 18 mai 2023, la Palatul Ghica, iar ca totul să mergă bine, absolvenții de au apelat la un prestator și anume la PFA Ilinescu Andrei Denis. Acest PFA este deținut de liderul TNL București-Andrei Denis Ilinescu care a fost anchetat de DIICOT pentru droguri și cercetat pentru conducere fără permis. Pentru a participa la balul de absolvire fiecare elev a achiat suma de 499 de lei, dar în realitate fiecare a dat 1.000 de lei. Însă, a doua zi după balul de absolvire, peste 60 de elevi au avut probleme medicale din cauza meniul servit la Palatul Ghica de liderul TNL București. Practic a fost o toxinfecție alimentară (Peste 60 de absolvenți de la Liceul Cervantes intoxicați la Palatul Ghica de liderul TNL București). Ulterior, conducerea Palatului Ghica a precizat că ”evenimentul a fost organizat de către o altă firmă de evenimente” și ” Palatul Ghica Tei doar a pus spațiul la dispoziție.” . Adică, PFA liderului TNL București a ”servit” toxinfecția alimentară elevilor de la Liceul Cervantes.

Flitul golănesc al lui Horia Constantinescu la adresa absolvenților de la Liceul Cervantes

PUTEREA a solicitat imediat după acest eveniment președintelului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu, să precizeze ce măsuri a dispus după această toxinfecție alimentară a celor peste 60 de elevi de la Liceul Cervantes. Răspunsul acestuia este unul la mișto, ceea ce demonstrează că a mușamalizat din start acest incident. ”Conform informațiilor transmise de comisarii șefi adjuncți de la Sector 2 și Sector 4 nu au existat reclamații cu privire la societățile invocate”, a precizat Horia Constantinescu pentru PUTEREA. Adică, hai la revedere că n-am timp eu să verific de ce s-au intoxicat peste 60 de elevi de la Liceul Cervantes că deh…nu deranjez eu doar pentru niște absolvenți care au petrecut la Palatul Ghica!

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București confirmă toxiinfecția alimentară a elevilor de la Liceul Cervantes

În schimb, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București ne-a comunicat foarte prompt ce s-a constatat și totodată ce măsuri s-au dispus în cazul intoxicării liceenilor de la Cervantes. Redăm integral comunicatul DSP București transmis către PUTEREA ca să vadă și controversatul Horia Constantinescu ce înseamnă să ai respect față de cei care te plătesc, dar mai ales cum trebuie să se acționeze într-un asemenea caz:

Având în vedere că mai mulți participanți la banchetul de final de promoție a claselor a-XII-a, care a avut loc în data de 18.05.2023 la Palatul Ghica, Str. Doamna Ghica, nr. 3-5, sector 2, au prezentat simptomatologie specifică toxiinfecției alimentare, în data de 20.05.2023 Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică, care se află în curs de desfășurare.

 Echipa de inspectori sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București care a efectuat verificări la fața locului, a constatat următoarele:

–         La evenimentul organizat au participat circa 150 de persoane,

–         Din documentele verificate a fost identificat meniul consumat la eveniment, inclusiv deserturile de tip Candy- Bar și tort furnizate de societăți diferite. Au fost prezentate certificatele de conformitate pentru acestea,

–         La eveniment s-au consumat și băuturi cu cuburi de gheață, a căror firmă furnizoare se află în județul Ilfov, motiv pentru care a fost anunțat DSP Ilfov pentru verificări conform competențelor teritoriale,

–         La momentul controlului au fost efectuate verificări numai în prezența reprezentantului societăţii de catering,

–         În urma neconformităţilor constatate privind nerespectarea obligaţiei de a păstra probe alimentare din fiecare fel de mâncare servită, timp de 48 ore, a fost aplicată sancțiune contravențională cu amendă conform HG857/2011, art.41, lit.e  în valoare de 10000 lei,

–         Personalul care a servit produsele (1 ospătar și 4 persoane necalificate), pentru care nu s-a făcut dovada efectuării controlului medical periodic, conform HG 355/2007, a fost asigurat de o altă  societate.

În cursul zilei de 22.05.2023, inspectorii DSP-MB au efectuat controale privind respectarea normelor de igienă şi sănătate publică la toate punctele de lucru ale agenţilor economici implicaţi în eveniment.

DSPMB a contactat unitățile sanitare de pediatrie și unitățile sanitare de boli infecțioase de pe raza Municipiului București, precum și Centrul de Permanență Brâncuși.   

Conform informării transmise de Centrul de Permanență Brâncuși, în data de 20.05.2023, s-au prezentat 5 copii cu simptomatologie specifică toxiinfecției alimentare (greață, vărsături, dureri abdominale, scaune diareice, cefalee, dureri musculare), cărora li s-a administrat tratament perfuzabil și simptomatic, starea lor ameliorându-se.

La Institutul Național De Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” s-a prezentat în data de 20.05.2023 o elevă cu simptomatologie specifică toxiinfecției alimentare (dureri musculare, febră, greață, vomă, dureri abdominale, scaune diareice), pentru care a primit tratament simptomatic, cu ameliorarea stării de sănătate, aceasta nefiind internată.

DSPMB a contact reprezentanții unității de învățământ în vederea stabilirii tuturor persoanelor (elevi/profesori) care au participat la eveniment.

Practic, DSP MB l-a amendat pe liderul TNL București cu suma de 10.000 de lei, dar a constatat și multe alte nereguli în organizarea acestui bal de absolvire organizat la Palatul Ghica. În schimb, pentru Horia Constantinescu faptul că presa a semnalat un asemenea caz n-are nicio relevanță pentru că, vezi Doamne, nu a existat vreo reclamație. Dar, există și reclamație, dar el n-a catadicsit să se deranjeze doar pentru că peste 60 de copii au fost intoxicați de liderul PNL București!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...