Cum poți avea pensie anticipată, fără penalizări! Ministrul Muncii a venit cu toate detaliile

Publicat: 10 apr. 2024, 21:58, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Cum poți avea pensie anticipată, fără penalizări! Ministrul Muncii a venit cu toate detaliile
Cum poti avea pensie anticipata in Romania, fara penalizari

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus cum pot ieși românii la pensie anticipat, fără a fi penalizați. Oficialul a venit cu un exemplu concret.

Cum poți beneficia de pensie anticipată, fără penalizări? Ei bine, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit despre prevederile noii legi a pensiei, care oferă această posibilitate anumitor români.

Iată cum poți avea pensie anticipată, fără penalizări

„Pensia anticipată se poate lua atunci când ai stagiul complet de cotizare și poți să te pensionezi anticipat în două situații”, a declarat ministrul, care a venit cu exemple concrete:

„Dacă ai 40 de ani de stagiu contributiv poți să te pensionezi anticipat fără nicio penalizare. Altfel spus, dacă ești un bărbat a cărui vârstă pentru pensia limită de vârstă în sistemul public este de 65 de ani, dacă ai 40 de ani de stagiu de cotizare, poți să ieși la pensie la 60 de ani fără nicio penalizare, cu toate drepturile”, a declarat ministrul Muncii.

„De asemenea, pentru pensia anticipată, penalizarea, dacă ai 35 de ani stagiu contributiv, ceea ce este obligatoriu pentru a te pensiona anticipat, poți să ieși la pensie anticipat scăzând penalizarea de la 30% cât era pe vechea lege (263/2010) la o penalizare de 24% cât e pe noua lege”, a adăugat Simona Bucura Oprescu.