Cum se comportă robotul care prepară paella

Un robot dezvoltat de compania spaniolă BR5 este capabil să gătească unul dintre cele mai renumite preparate din bucătăria tradiţională a Spaniei şi a provocat deja interesul unor lanţuri hoteliere şi staţiuni din afara ţării.

Potrivit Reuters, „sigur că o mâncare preparată din orez acasă într-o duminică va avea întotdeauna un gust diferit… Noi nu ne propunem să atingem acest obiectiv, scopul nostru este să călătorim în jurul lumii şi să putem mânca acelaşi orez ca în ţara noastră, într-un alt stat’‘, a declarat pentru Reuters Enrique Lillo, fondatorul BR5.

Unele parcuri de distracţii şi staţiuni din Japonia au deja propriul robot pentru paella, a adăugat Lillo. Acesta poate fi însă şi pe placul localnicilor.

Din ce este alcătuit robotul

‘În opinia mea, este un instrument minunat şi ‘Ole!’ pentru dezvoltatori, pentru că mi-a plăcut!”, a spus Maria Munoz, chef specializat în paella şi directoarea şcolii de gastronomie ”Cocinea”, după ce a încercat specialitatea gătită de robot. Robotul este alcătuit dintr-un cuptor controlat electronic şi un braţ mecanic ce pune ingredientele sotate în tigaia de paella, adaugă orezul şi apoi amestecă compoziţia cu o lingură cu găuri înainte de a turna concentratul de peşte.

Toate ingredientele trebuie pregătite în avans şi sunt cântărite pentru o singură porţie de paella.

Odată ce toate ingredientele sunt adăugate în tigaie, robotul le amestecă şi le agită constant până când preparatul este gata. În opinia lui Munoz, robotul este foarte util pentru restaurante, deoarece ajută la realizarea mai multor porţii de paella în acelaşi timp.

Dacă ai doar un singur bucătar pentru paella, poţi prepara cel mult 20 (de porţii), pentru că este o nebunie, mai ales găsirea locului potrivit pentru paella’‘, a adăugat ea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...