Cum se recunoaște cancerul de pancreas de la primele simptome?

O erupție cutanată, care se extinde rapid, ar putea facilita recunoașterea în faze incipiente a cancerului pancreatic și ar putea duce la un prognostic mai bun.

La fel ca în alte forme de cancer agresiv, în stadiile inițiale tumorile pancreatice produc foarte rar semne de avertizare. Și tocmai din această cauză, cancerul pancreatic este dificil de tratat.

Diagnosticarea în faze incipiente a cancerului pancreatic este esențială, deoarece permite accesul la un tratament care poate fi salvator. Simptomele acestui cancer sunt nespecifice: durere, pierdere în greutate, scăderea poftei de mâncare, febră, icter.  Dar, uneori, apare și o erupție cutanată care se extinde rapid și care poate fi un semn al cancerului de pancreas. Tumora poate uneori să interfereze cu producția de glucagon, ceea ce poate provoca un glucagonom. Această tumoră se caracterizează printr-o erupție cutanată care debutează cu niște mici pete sub forma unor cerculețe colorate în roșu, care se transformă în vezicule dureroase și iritante.

Erupția cutanată poate fi semn de cancer la pancreas

Această erupție cutanată, numită eritem necrolitic migrator (EMN), este considerată ca unul dintre semnele caracteristice ale bolii, anunță site-ul Expresso.com.

Potrivit datelor oficiale, după diagnosticare, durata medie de supraviețuire este între 5 și 6 luni, iar supraviețuirea la cinci ani este de aproximativ 5%. În cancerul pancreatic, remisia completă este extrem de rară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole