Cum va arăta prețul aurului în 2023? Experții spun că va atinge valori maximale!

Publicat: 10 ian. 2023, 18:53, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
<strong>Cum va arăta prețul aurului în 2023? Experții spun că va atinge valori maximale!</strong>

Ca și investitor, fie cu experiență sau începător, mereu trebuie să arunci un ochi și asupra prețului aurului. De fapt, chiar și persoanele care nu pot fi caracterizate ca investitori analizează de câteva ori pe an acest preț – de ce anume?

Ei bine, după cum știi, aurul este unul dintre puținele obiecte de tranzacționare care nu își va pierde niciodată complet valoarea. Mai exact, este considerat o investiție sigură, indiferent de situație și de condiția pieței.

Așadar, chiar dacă tranzacționezi primul tău CFD în momentul de față, mereu este recomandat să verifici și prețul aurului înainte. Conform experților, 2023 va fi un an foarte bun pentru unul dintre cele mai valoroase metale de pe piață!

Aurul este pe val!

Aceasta este sintagma folosită de unii investitori în mediul online, asta după ce prețul aurului a coborât pe un val destul de înalt începând cu luna mai a anului 2022. Mai exact, luna mai a reprezentat momentul când prețul aurului a scăzut sub $1900 pe uncie și a continuat să scadă până în luna septembrie-noiembrie, ajungând la un minim pe șase luni de $1622 pe uncie.

Totuși, valurile sunt de două feluri, după cum s-ar spune. Începutul lunii noiembrie, deși situația la nivel global nu s-a făcut roz peste noapte, a venit cu prețuri mai bune pentru acest metal prețios. Mai exact, în mai puțin de o lună, aurul a ajuns iar la peste $1800 pe uncie.

Astfel, această creștere a marcat și atingerea celui mai mare preț pe uncie din ultimele șase luni – de $1850 pe uncie.

Cum arată aurul în anul 2023?

Experții spun că prețul aurului va atinge pragul de $1850 din nou și îl va trece, urmând apoi cel de $1878. Acest lucru se datorează faptului că aurul deja a depășit pragul de 50% aferent corecției anului 2022 – astfel, depășirea mai multor bariere în 2023 nu este un lucru imposibil.

Ba chiar mai mult decât atât, se presupune că prețul aurului va atinge valori record în acest an. Există câteva motive în spatele acestei afirmații:

  • Piețele globale își bazează evoluția pozitivă pe faptul că băncile centrale renunță la creșterile semnificative aplicate dobânzilor în ultimul an. Astfel, creșterea economică înceată și posibilitatea unei recesiuni nu mai sunt atât de înspăimântătoare – pentru investitori sau pentru oameni în general.
  • Există și personalități care susțin faptuș că aurul va depăși $2100 pe uncie în 2023 și că piața aferentă acestuia va intra într-o piață seculară a taurului (conform Eric Strand, cunoscutul manager al AuAg ESG Gold Mining ETF).
  • Marea majoritate a aprecierilor pozitive aferente prețului aurului în 2023 se bazează pe pacifismul demonstrat de către cele mai multe bănci centrale la nivel global. Acestea vor aduce schimbări la nivelul dobânzilor practicate și prin urmare, aurul se va bucura de o mișcare explozivă pe o perioadă îndelungată, unii fiind de părere ca aceasta va dura chiar mai mult de 2-3 ani.

2001, 2008 și acum 2023

Desigur, trebuie luați în calcul și cei care compară anul 2023 – și situația globală aferentă acestuia – cu anii 2001 și 2008. Atunci, prețul aurului a sărit, într-o anumită perioadă, de la $600 la $1800 pe uncie (într-un termen foarte scurt). O mișcare asemănătoare poate fi văzută și acum, când pare că prețul aurului se pregătește de o săritură sau un val imens.

Se crede că estimările de creșteri de 10%, 20% sau 30% nu reflectă situația ca atare, motiv pentru care mulți investitori speră la un boom al prețului aurului.

În general, experții sunt de părere că, până la sfârșitul anului 2023, aurul va experimenta o creștere de preț de cel puțin 20% față de momentul actual. Aceasta nu va aduce aurul la perioada sa de glorie din 2022 – maxim de $2050 pe uncie – dar va fi un punct de sprijin pentru investitorii în aur de la începutul sau jumătatea anului trecut.

Autor
O singură platformă. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online vezi toate articolele