Daca consumi acest aliment, ai putea scapa basma curată la etilotest !

Publicat: 16 iul. 2023, 08:03, de Teodora Dinu, în LIFESTYLE , ? cititori
Daca consumi acest aliment, ai putea scapa basma curată la etilotest !

Un aliment a fost cercetat de specialiștii spanioli și au descoperit beneficii neștiute. Elimină alcoolul mai repede din sânge, scade nivelul colesterolului și al glucozei.

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Granada din Spania a afectuat un amplu studiu asupra unui aliment. Acesta a fost publicat în Revista Nutrients pe 6 iulie 2023 și reprezintă o descoperire importantă pentru sănătate.

Experții au constatat că mierea, un aliment dulce sănătos, aduce multe beneficii neștiute oamenilor, precum scăderea nivelului colesterolului și al glucozei din organism, dar și eliminarea mai rapidă a alcoolului din sânge.

Cercetătorii au analizat datele existente despre impactul benefic al consumului de miere asupra sănătății umane. Mierea, un produs natural obținut de albinele melifere (Apis mellifera), este o componentă alimentară hrănitoare, sănătoasă, cu o compoziție foarte diversă, care depinde de locația botanică sau geografică, potrivit News Medical. Mierea este compusă în principal din diferite zaharuri (80,0% până la 85,0%), proteine (0,10% până la 0,40%) și apă (15,0% până la 17,0%); cu toate acestea, cuprinde, de asemenea, acizi organici, enzime, minerale, compuși fenolici și vitamine, toate acestea contribuind în mod semnificativ la proprietățile sale funcționale și senzoriale.

Mierea de citrice – aliment minune

Consumul de miere a fost legat de efectele antiinflamatorii, antioxidante, antivirale și antibacteriene, care au dus la creșterea popularității acestei componente alimentare.În prezentul studiu, cercetătorii descriu beneficiile pentru sănătate ale consumului de miere pentru oameni.

În total, au fost analizate 48 de studii clinice, inclusiv 3.655 de indivizi cu o vârstă medie de 30 de ani.Beneficiile favorabile ale mierii asupra sănătății umane au fost legate de concentrația ridicată a componentelor fenolice. Mierea conține, de asemenea, flavonoide, cum ar fi pinocembrin, naringenin, chrysin, luteolin, kaempferol, quercetin, myricetin, and isorhamnetin.

La indivizii sănătoși, 70 g zilnic de miere naturală și neprocesată consumate în decurs de o lună, în comparație cu zaharoza, a dus la scăderea trigliceridelor (TG), colesterolul total (TC), lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) și nivelurile de glucoză din sânge (FBG) și creșterea niveluri de lipoproteine de înaltă densitate (HDL). În rândul persoanelor obeze, s-au obținut rezultate similare și, în plus, proteina C reactivă (CRP), greutatea corporală (BW), grăsimea corporală (BF) și indicele de masă corporală (IMC) au fost reduse.

Mierea de citrice nigeriană (Citrus sinensis Osbeck) proaspăt recoltată din regiunea deltei râului Niger poate ajuta la eliminarea mai rapidă a alcoolului din sânge și a scăderii timpului de intoxicație, dar poate crește și nivelul TG și tensiunea arterială.

Utilizarea mierii (miere de hrișcă, miere naturală iraniană, miere de eucalipt, citrice sau Labiatae, miere neagră de Nairobi, miere de salcâm, miere de Kimia și miere de Golha) poate, de asemenea, să scadă frecvența și severitatea tusei și să îmbunătățească calitatea somnului.Aportul de miere poate reduce timpul de recuperare a gastroenterocolitei bacteriene, reduce placa dentară, inflamația, secreția și mâncărimile asociate cu candidoza și poate îmbunătăți vindecarea rănilor.

Citeste si: Cota redusă de TVA de la 19% la 5% la panourile solare și brichetele din lemn