Data alegerilor prezidențiale ar trebui să fie în decembrie, după REPER și Forța Dreptei (Video)

Publicat: 02 iul. 2024, 13:08, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în POLITICĂ , ? cititori
Data alegerilor prezidențiale ar trebui să fie în decembrie, după REPER și Forța Dreptei (Video)

Astăzi, la Palatul Victoria, a continuat seria consultărilor inițiate de premierul Marcel Ciolacu asupra datei alegerilor prezidențiale. Acesta s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții REPER și Forța Dreptei.

„Partidul REPER a mers cu un mandat foarte clar, de organizare a alegerilor prezidențiale la termen în primul rând şi ăsta a fost cel mai direct mesaj pe care l-am transmis: nu facem jocul electoral al unui partid politic sau al celuilalt, ci să mergem pe ce spune legea şi pe un calendar care să respecte legislaţia în vigoare. Am subliniat în acelaşi timp că legislaţia în vigoare este deficitară şi avem foarte mare nevoie de o reformă electorală şi trebuie discutată cât mai repede cu putinţă”, a spus copreşedinta formaţiunii politice, Ramona Strugariu.

Totodată, a afirmat că i-a semnalat premierului gestiunea „defectuoasă” a procesului electoral, iar REPER a solicitat ca următoarele alegeri să fie monitorizate internaţional.

„Am sugerat foarte clar prim-ministrului că noi nu vrem niciun fel de comasare pentru alegerile care urmează acum, prezidenţiale, parlamentare”, a completat copreşedintele REPER, Dragoş Pîslaru. Potrivit acestuia, premierul a fost de acord cu această variantă.

În urma discuțiilor cu Marcel Ciolacu, Ludovic Orban a menționat faptul că partidul din care face parte, Forța Dreptei, dorește ca alegerile să se organizeze atunci când este normal, adică spre finalul anului.

„Dorim organizarea turului I al alegerilor prezidenţiale simultan cu alegerile parlamentare, în decembrie”, a precizat acesta.