De ce Don Juan Carlos e în Emiratele Arabe UNITE

Fostul rege spaniol Juan Carlos, care a părăsit țara la începutul lunii august, fiind acuzat de delapidare, se află în Emiratele Arabe Unite. Aceasta a anunţat Casa regală spaniolă.

Respectiv, Casa regală spaniolă a confirmat că fostul rege Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august, în aceeaşi zi în care şi-a anunţat plecarea, potrivit RTVE. Într-un scurt comunicat, Casa regală notează că „majestatea sa don Juan Carlos a informat Casa Regală Spaniolă că în data de 3 august a plecat în Emiratele Arabe Unite unde se află şi în prezent”.

Un comision

Fostul monarh a anunţat pe 3 august că s-a îndepărtat de ţara sa pentru a-i facilita fiului său, Felipe VI, exercitarea funcţiilor. Presa spaniolă a publicat în iulie 2018 înregistrări în care fosta sa amantă nemţoaică, Corinna Larsen (cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein), afirma că Juan Carlos a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina în anul 2011.

Curtea Supremă spaniolă a anunţat în luna iunie deschiderea unei anchete cu privire la o eventuală responsabilitate a fostului monarh astăzi în vârstă de 82 de ani, dar numai pentru fapte comise după abdicarea sa.

E la dispoziția Fiscului

Regele emerit rămâne în orice caz la dispoziţia Fiscului pentru orice procedură sau acţiune care este considerată oportună, a informat avocatul său, Javier Sánchez Junco, la puţin timp după anunţarea decizie fostului suveran de a abandona Spania.

Parchetele spaniol şi elveţian anchetează de mai multe luni într-un dosar de corupţie la atribuirea unui contract cu privire la un tren de mare viteză (TGV) de către Arabia Saudită. Totul după ce cotidianul elveţian La Tribune de Genève a dezvăluit că fostul rege ar fi primit 100 de milioane de dolari de la regele Arabiei Saudite, Abdallah, în 2008.

Fostul monarh, care nu este vizat în mod oficial în această anchetă, a refuzat să comenteze cu privire la acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...