De unde fură nisip turiştii şi îl vând pe internet!

Publicat: 24 aug. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
De unde fură nisip turiştii şi îl vând pe internet!
Nisip sticla

Într-un anumit loc din lumea aceasta largă, turiştii au căpătat un obicei ciudat: pleacă acasă cu tot cu nisip! Această manie bizară nu poate fi oprită decât cu măsuri drastice.

Obiceiul bizar se întâmplă în Sardinia, care are una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Acolo, de câţiva ani, oamenii pleacă cu nisipul după ei, potrivit theguardian.com. Turiştii, fie că vor pur şi simplu să se ducă cu nisipul acasă, să-şi decoreze acvariul sau să-l vândă pe internet, riscă amenzi deloc mici.

Şi aşa, în ciuda sancţiunilor pe care le iau, de ordinul a câteva mii de euro, turiştii nu renunţă la acest obicei. Autorităţile vorbesc deja despre „hoţii de nisip” şi atenţionează că unele plaje ar putea chiar să dispară din această cauză. Sau, dacă nu dispar, devin mai puţin plăcute, astfel că numărul turiştilor poate scădea. La sfârșitul lunii iulie, un localnic a surprins un cuplu în timp ce umplea o sticlă cu nisip, motiv pentru care a alertat autoritățile.

Când au sosit polițiștii, cuplul a negat acest lucru și chiar a încercat să ascundă sticla sub un prosop de plajă„, a declarat Andrea Abis, primarul orașului Cabras.

Cuplul a fost amendat pe loc cu 1.000 de euro, însă, în fiecare vară situația se repetă de multe ori. Amenzile pentru astfel de fapte încep de la 500 de euro și ajung la 3.000 de euro. Chiar şi aşa, autoritățile nu reușesc să scape de acest fenomen.