Deduceri fiscale pentru familiile cu copii! Reforma fiscală anunțată de Marcel Ciolacu

Publicat: 08 apr. 2024, 15:12, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Deduceri fiscale pentru familiile cu copii! Reforma fiscală anunțată de Marcel Ciolacu
Deduceri pentru familiile cu doi copii! Reforma fiscala anuntata de Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a vorbit despre reforma fiscală pe care o va prezenta curând. Premierul a spus că totul este trecut în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Marcel Ciolacu a vorbit despre deduceri fiscale pentru familiile cu doi copii! Reforma fiscală anunțată de premier este trecută în PNRR și cuprinde deduceri la venituri, despre care spune că este „ceva sustenabil, exact cum este în ţările dezvoltate”, el precizând că România a depăşit „momentul amatorismului”.

Ciolacu anunță deduceri fiscale pentru familiile cu doi copii

Șeful Executivului a menţionat că din impozitul pe venit, în viitor, trebuie să fie deduceri, iar astfel vor fi dezvoltate serviciile de învăţământ şi after-school, şi grădiniţe, şi creşe şi instituţii spitaliceşti private, prin deduceri şi printr-un sistem național de asigurări, transmite News.ro.

„Este evident că anul următor va fi, e trecut în PNRR, o reformă fiscală, dar sunt identificate anumite măsuri pe care putem să le luăm mult mai rapid. Avem o problemă cu demografia, trebuie să luăm anumite măsuri, nu putem doar să constatăm, am constatat şi nu am făcut nimic. Trebuie să vii cu soluţii, chiar dacă sunt soluţii parţiale. V-am spus că prin reforma fiscală eu văd, în primul şi în primul rând, faptul că din impozitul pe venit, în viitor, trebuie să fie deduceri. Astfel, vei dezvolta serviciile, şi serviciile de învăţământ, şi învăţământ privat, şi after-school, şi grădiniţe, şi creşe şi instituţii spitaliceşti private, prin deduceri şi printr-un sistem de asigurări naţional”, a spus premierul Ciolacu.

Momentan, bugetul de stat suportă toate aceste cheltuieli. Trebuie să intrăm într-o normalitate, mai mult ca sigur, când vom intra în OECD, în 2026, vor veni şi marile companii de asigurări şi pe un sistem de sănătate aşezat. Este normal să venim cu priorităţi. Prioritatea noastră este ca cei care au doi copii, să începem să scădem”.

România a depăşit momentul amatorismului

Marcel Ciolacu a spus că nu va lua decizii ”după ureche”, care dau bine la public. Și a venit cu un exemplu: scăderile la venitul minim garantat, unde nu se pot face deduceri, momentan.

„Dacă scad la venitul minim, o să ne trezim că sunt două treimi cu venitul minim. Cu alte cuvinte, aceste soluţii empirice, luate după ureche şi doar că dau bine la televizor, eu n-o să le iau. O să vin cu o reformă şi cu un sistem de deduceri la venituri, ceva sustenabil şi ceva exact cum este în ţările dezvoltate. România a depăşit momentul amatorismului. Am văzut ce a însemnat ca amatorii să conducă ministerul Sănătăţii”, a mai spus Ciolacu.