Dezastrul produs de firma ruso-austriacă STRABAG în orașul Giurgiu

Giurgiuvenii au ajuns să fie bătaia de joc a constructorului austriac STRABAG. După ce s-a apucat de spart la propriu municipiul Giurgiu, acum, lucrările au fost lăsate de izbeliște.

În urma sesizărilor venite din partea cetățenilor, am decis să mergem la Giurgiu pentru a ne convinge despre starea lucrărilor pe care firma austriacă Strabag le-a câștigat.

Giurgiuvenii sunt deja exasperați de numeroasele șantiere care străbat orașul și fac traficul un adevărat coșmar, au un nou motiv de revoltă: calitatea lucrărilor executate în oraș de austriecii de la Strabag lasă de dorit.

După luni întregi de ”balamuc”, de șantier, praf, gălăgie, trafic deviat etc. strada Petre Ghelmez a fost, în sfârșit, redată circulației, ocazie cu care a început să se vadă foarte clar bătaia de joc a constructorului

Foto: giurgiu-news.ro

Giurgiuvenii sunt revoltați, mai mult se stă decât se lucrează

Inițial am ajuns pe la intersecției șoselei Slobozieie cu strada Ramadan. Cei de la Strabag erau într-o mică pauză de masă, însă o doamnă ne-a apostrofat.

Este nenorocire cu lucrările aici la noi. Este o bătaie de joc, muncitorii ăștia cinci zile stau și o zi vin pe șantier. Stăm de mai bine de un an și jumătate numai în praf, iar această stradă este tranzitată zilnic de tiruri de mare tonaj, din cauză că și șoseaua de centură este închisă. Ne este afectată structura caselor, ne va cădea tavanul în cap”, ne-a spus o doamnă.

Ulterior, la doar câteva minute suntem abordați de o alta, care se plânge de același lucru, că muncitorii vin doar o zi pe săptămână pe șantier.

“De ce nu ați venit să filmați și când erau gropile imense? E bine că se lucrează, dar mai mult se stă decât se lucrează. Muncitorii vin pe șantier doar o dată pe săptămână, ne-a declarat aceasta.

Oamenii spun că există o posibilitate pentru care muncitorii nu sunt zi de zi pe șantier din cauza faptului că Strabag nu are oameni destui angajați și nici utilaje, astfel încât să facă față lucrărilor de o asemenea anvergură. Astfel atât muncitorii cât și utilajele sunt rulate câte o zi pe săptămână de la o stradă la alta, potrivit localnicilor.

Printre altele, gurile de canal sunt un adevărat calvar pentru cei ce tranzitează șoseaua Sloboziei. Șoferii sunt nevoiți să facă slalom printre acestea.

Un comerciant al unui magazin de piese auto ne-a declarat că nu puțini au fost cei care și-au tăiat cauciucurile în asfaltul tăiat din zona gurilor de canal.

În centrul municipiului muncitorii se prefac că muncesc

Ne-am îndreptat mai apoi către centrul municipiului, la rondul din zona șoselei Alexandriei cu strada Gării.

Muncitorii erau relaxați la umbră, însă după ce unul dintre diriginții de șantier le-a spus că e unul cu cameră, toți muncitorii s-au ridicat și au luat câte o lopată în mână. Unii dintre ei se întrebau nedumeriți: Și acum ce facem?

Un altul i-a răspuns că nu au ce face până nu vine camionul cu balastru. Te și bufnea râsul să vezi oameni în toată firea să țină o lopată în mână și să se prefacă că muncesc să nu dea rău în poze, în timp ce camionul cu balastru nu mai apărea.

La doar câțiva metri, un alt grup de muncitori își priveau colegii cum se chinuiesc să dea cât mai bine în poze, iar unul dintre ei chiar mânca semințe.

Drept să vă spun, nu oamenii care muncesc la această companie sunt vinovați. Sunt giurgiuveni care muncesc să-și câștige existența și să aibă ce le pune copiilor pe masă. Totuși vinovați de această tărășenie se fac cei care stau la birouri și dau doar indicații, pe care nici acelea nu sunt în stare să le dea bine.

Poate că acest calvar la care sunt puși giurgiuvenii ar putea fi stopat doar dacă societatea Strabag va mai angaja forță de muncă și dacă va mai aduce utilaje. Până atunci, muncitorii se vor preface că vor muncii, iar administrația se va preface că îi va plăti!

23 COMENTARII

 1. S-au apucat de 15 lucrari odata, si NU au terminat niciuna!!
  Unde naiba s-a mai vazut asa ceva.Am ajuns sa ocolim tot orasul ca sa facem un drum de 500 de metrii.Termina nene o stada si inchide alta ca sa avem alternative! Tineretului a fost lasata balta.Sa veniti sa filmati si acolo sa vedeti canalizarile cum sunt lasate!
  Pe caramidari, al doilea strat nici nu a mai fost turnat de acu 2 ani, asa l-au lasat.Parca vad ca si aici lasa la fel…

 2. Niste NESIMTITI IN frunte cu D-l Primar. Chiar isi bat joc de acest oras. Daca ii punea-i strict sa distruga, s-ar fi intrebat de 10 ori inainte ,de ce sa il distruga?Vis-a-vis de aceste distrugeri, sau decopertat strazi care erau intr-o stare destul de buna pentru a lua piatra cubica care stim bine ca valoreaza destul de mult pe piata internationala, in timp ce alte strazi care erau intr-o stare avansata de uzura au fost distruse de trafic atunci cand respectivele strazi sau inchis. Rusine celor care conduc si fac posibil acest jaf la drumu mare. Daca era o firma din Romania, sigur s-ar fi pus problema daca sunt eligibili. Dar ne meritam din plin soarta. ce pot spune atata timp cat locurile din primarie sunt ocupate de niste incompetenti si nu numai, atata timp cat aceste locuri de consilieri se cumpara pe bani frumosi, pentru nimic altceva decat faima si bani. ce este si mai tragic, este ca acest lucru afecfeaza intreaga comunitate locala. RUSINE

 3. BUNA SEARA!Este strigător la cer!Cum sa strici bordurile trotuarelor în stare buna?Acum muncitorii le fac praf ca nu au de ales!Tot orașul e doar praf și galagie..Pe unde mergi,sunt săpături și mesteri care au un șef.. Ne doare sufletul ca în acest oraș,nu s a făcut nimic pt noi..giurgiuvenii.. pentru cei care tranzitează acest oraș.Cu ce dlsa ne mai mândrim?Cu cei care triplează preturile la orice?Sa mai vine ANPC ul iar în control ca ăștia au luat o razna!

 4. Din punctul meu de vedere nu strabag este de vina, vinovați sunt cei care guvernează orașul. Ei sunt cei care ar trebui să pună piciorul în prag și să le ceară celor de la strabag, să nu înceapă alta lucrare până nu finalizează lucrările pe str. Începute.

 5. Asta se întâmplă în România, când din răzbunarea față de fostul primar alegi altul și mai rău,nu e important sa câștigi,important e ca celalalt sa piardă…nu e vb ca cel vechi era mai bun ,dar asta e net mai rau…nu ai pe cine alege la conducere pe plan local și nici național, aceiași clasa de indolenti nepăsători,trădători de tara și de hoți,nimeni nu se gândește la omul de rand ,doar la binestarea personala

 6. Este vorba de niște fonduri valabile pana în decembrie 2023 , pe care dacă nu pun mana le pierd si asa nu se mai tine cont de nimic decât de banii ce trebuiesc încasați,asta e motivul ptr. care în Giurgiu și multe alte orașe s.a instalat haosul în goana după încasări fără nici un altfel de calcul sau decizie gandita,doar munca făcută rapid și prost , cu mult haos și disperare

 7. Când spui Giurgiu te gândești la cea mai săracă oraș cu cei mai leneși oameni cu cele mai jegoase străzi. Nu ai ce să îți placă in acest oraș și bine că sa făcut centura la DN5 astfel încât străinii care vin la noi in tara să nu vadă jegul….

 8. Strabag e doar un anrepenor cu relatii. Lucrarile sint in mod sigur subcontracate unuia mai amarit, care nu prea are cu ce , cu cine, si care isi vede banii mai rar ( pina incaseaza ceva Strabag, pina nai plateste una alta,…). Si in plus de asta, primaria nu are iameni care sa verifice zilnic calitatea di volumul lucrarilor, adica dirigintii dd santier. Iar daca ii are, ii are degeaba…

 9. De vina este numai primarul Anghelescu care este un habarnist ,asfaltează străzi care erau bune,de ex. Ghizdarului,tineretului care avea ceva probleme la capul dinspre vama,sos de centura era impecabila dar având în vedere ca pe acolo locuiește el e scuzabil,poate vrea sa-și facă pista de aterizare dar ce sa mai vorbim l-am ales ca prostii și ne meritam soarta pana termina mandatul ,ca sigur nu-l mai dorește nici măcar ai lui foști susținători care nu știu pe ce s-au bazat când l-au ales pe el ca și candidat ca este aerian și la propriu și la figurat,el crede ca dacă asfaltează câteva străzii mai ne păcălește dar se înșală, orașul e infect, distrus,la fel ca și edilul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...