Dinamo Kiev a renunţat la amicalul cu FCSB din cauza declaraţiilor lui Becali. Reacția suporterilor ucraineni

Dinamo Kiev a anunţat într-un comunicat postat pe site-ul oficial că a renunţat la meciul amical cu FCSB din cauza declaraţiilor lui Gigi Becali cu privire la Batalionul Azov.

“Conducerea Dinamo consideră inadmisibilă declaraţia patronului FCSB, Gigi Becali, despre regimentul ucrainean Azov şi nu vede cum ar fi posibil să se dispute acest meci. Acest lucru i s-a adus la cunoştinţă clubului FCSB la o zi după declaraţiile respective.

Dinamo Kiev le mulţumeşte FCSB şi preşedintelui Gigi Becali pentru ajutorul lor în organizarea procesului de pregătire a echipei noastre în România, dar subliniază că acum prioritatea este independenţa ţării noastre şi a tuturor celor care o asigură militar şi diplomatic. În locul meciului cu FCSB, echipa noastră va disputa un meci caritabil cu actualul lider al campionatului României şi campioana en titre, CFR Cluj. Meciul va avea loc la 20 aprilie”, se arată pe site-ul clubului ucrainean.

Gigi Becali a declarat la 9 aprilie că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost ales în funcţie ca urmare a intervenţiei controversatului miliardar Igor Kolomoiski. Finanțatorul echipei FCSB a mai spus că Batalionul Azov, care face parte din Garda Naţională Ucraineană, este o grupare nazistă.

Vreţi să spun ce ştiu eu? Pe Zelenski l-a pus un mare miliardar, care are gruparea Azov. El l-a salvat pe Abramovich. L-a sunat pe Zelenski: ‘Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovich’. Şi Zelenski l-a sunat pe Biden şi i-a zis ‘Iartă-l pe Abramovich’. El a făcut gruparea Azov. Ăia sunt naziştii. Miliardarul ăla e evreu şi lumea se minunează că el a făcut gruparea nazistă Azov. Ştiu eu. Nu am spus că nu îmi place de Zelenski. Am spus doar adevăruri„, a spus Gigi Becali la România TV.

Declarațiile lui Gigi Becali au fost preluate de cel mai important site al suporterilor lui Dinamo Kiev, numit „Dynamomania”, cu titlul: „Odiosul patron al Stelei ne-a spus cine a fost în spatele lui Zelenski și al regimentului Azov”.

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole