Directorul Centralei Nucleare Cernavodă, Valentin Ovidiu Nae, și-a deschis patru conturi noi cu aproape 1 milion de lei

Publicat: 12 iun. 2024, 08:25, de Vlad Stefan Orjan, în Energie , ? cititori
Directorul Centralei Nucleare Cernavodă, Valentin Ovidiu Nae, și-a deschis patru conturi noi cu aproape 1 milion de lei

Valentin Ovidiu Nae, directorul Centralei Nucleare de la Cernavodă, este unul dintre cei mai bogați șefi din companiile de stat din România. Cu un venit lunar de aproximativ 13.000 de euro, acesta și-a deschis în 2024 patru noi conturi bancare în care a depus aproape 1 milion de lei. Nae, care deține în total 19 conturi bancare, și-a majorat astfel economiile considerabil în ultimii doi ani.

Un salariu impresionant și multiple investiții

Nae, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București, și-a început cariera la CNE Cernavodă în 1986 și a avansat constant până la poziția de director în 2020. Venitul său anual de 756.853 lei reflectă responsabilitățile semnificative pe care le are, inclusiv coordonarea producției și securității nucleare.

Pe lângă conturile bancare, Nae deține și patru hârtii de valoare, inclusiv titluri de stat și obligațiuni, în valoare totală de sute de mii de lei și euro. Soția sa, Rodica Nae, inginer și subordonata acestuia, câștigă și ea un salariu considerabil de 18.000 de lei lunar, conform replicaonline.ro.

Comparație cu alți directori din sector

Venitul lui Valentin Ovidiu Nae este dublu față de cel al directorului general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, care câștigă 32.700 de lei pe lună. Ghiță, cu experiență în SUA și în fonduri de investiții, conduce compania din 2017 și are un salariu anual de 392.786 lei.

În ciuda veniturilor sale substanțiale, Nae nu a ezitat să își încerce norocul la Loteria 6/49, unde a câștigat 1.855 de lei. Deși suma este nesemnificativă comparativ cu veniturile sale, acest câștig arată că Nae își menține norocul în toate aspectele vieții sale financiare.

Valentin Ovidiu Nae, prin gestionarea eficientă a resurselor și prin poziția sa strategică în cadrul Centralei Nucleare Cernavodă, continuă să își consolideze statutul financiar, demonstrând un management remarcabil atât al activităților profesionale, cât și al celor personale.