Disney se alătură companiilor care dau oameni afară și anunță reducerea a 7.000 de posturi

Publicat: 09 feb. 2023, 13:31, de Aurel Drăgan, în Internațional , ? cititori
Disney se alătură companiilor care dau oameni afară și anunță reducerea a 7.000 de posturi

Compania de divertismentWalt Disney  a anunțat o restructurare radicală sub directorul recent numit, Bob Iger. Nu mai puțin de 7.000 de locuri de muncă vor fi reduse, parte a unui efort de a economisi 5,5 miliarde de dolari din costuri și de a-și face afacerea de streaming profitabilă, scrie Reuters.

Se estimează că disponibilizările reprezintă 3,6% din forța de muncă globală a Disney. Acțiunile Disney au crescut cu 4,7%, până la 117,22 dolari, ceea ce arată că investitorii apreciază decizia.

Deciziile, inclusiv promisiunea de a restabili un dividend pentru acționari, sunt menite și să rezolve o parte din criticile din partea investitorului activist Nelson Peltz, conform căreia Disney a cheltuit excesiv pentru serviciile de streaming.

„Suntem încântați că Disney ne ascultă”, a declarat un purtător de cuvânt al Peltz’s Trian Group.

Conform unui plan de reducere a costurilor și de a returna puterea directorilor creativi, compania se va restructura în trei segmente: o unitate de divertisment care cuprinde film, televiziune și streaming; o unitate ESPN axată pe sport; și parcuri Disney, experiențe și produse.

„Această reorganizare va avea ca rezultat o abordare mai eficientă din punct de vedere al costurilor și mai coordonată a operațiunilor noastre”, a spus Iger analiștilor într-o conferință telefonică. „Ne angajăm să lucrăm eficient, mai ales într-un mediu provocator.”

Recent, Google, Microsoft, Meta si alte companii gigant din zona IT&C au anuntat concedieri de ordinul miilor de angajati.