Doctorul Adrian Marinescu: „Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei”

Directorul medical de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, doctorul Adrian Marinescu, a comentat pe marginea situației dramatice cu care se confruntă oamenii din Shanghai, China.

Sunt câteva precizări importante de făcut. Semne de întrebare legate de China am avut încă de la începutul pandemiei. Ne aducem aminte că în 2019, la sfârşit, când am avut o explozie de cazuri, era evident că începuturile nu erau atunci şi nu avem nici acum răspunsuri. În plus, abordarea brutală cred că a fost regulă în China.

Nu numai că nu poate fi acceptată nicăieri în lumea civilizată, dar ne aducem aminte că imagini dramatice ca cele prezentate astăzi, au fost regulă”, a declarat medicul Marinescu  la Antena3.

E clar că managerierea unei situaţii complicate epidemiologic s-ar face extrem de greu

Directorul medical de la „Matei Balş” a adus în discuție și situația din Europa, cu măsurile restrictive ce au fost decise pe Bătrânul Continent, în comparație cu cele impuse în China.

Acolo cred că e vorba de partea politică, dar e vorba şi despre considerente obiective. Într-o zonă suprapopulată, unde e o densitate atât de mare populaţională, e clar că managerierea unei situaţii complicate epidemiologic s-ar face extrem de greu, însă acest lucru nu explică acele abordări.

Pe de altă parte, lockdown-ul, în adevăratul sens al cuvântului, s-a întâmplat doar în China. Ce a fost în Europa, a fost o situaţie aproximativă, un fel de izolare”, a mai spus doctorul.

Din datele pe care le avem în momentul de faţă, nu există o altă variantă virală. Tot un Omicron este. De altfel, dacă ne uităm la date, au multe infecţii în acea zonă, dar puţine spitalizări, puţine decese, puţine locuri de Terapie Intensivă care să fie ocupate. Cred că este important”, a completat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...