Doliu în sport! A murit un dublu campion olimpic. Deținea și recordul mondial, la disciplina sa (Video)

Deţinătorul recordului mondial la aruncarea ciocanului, rusul Yuriy Georgiyevich Sedykha, a decedat marți, la vârsta de 66 de ani.

Potrivit marca.com, fostul campion se afla în locuința sa din Franța, când a murit. Soția sa, Natalya Lisovskaya, deţinătoarea recordului mondial la aruncarea greutăţii (22,63 m), i-a fost alături până în ultimele clipe.

Yuriy Georgiyevich Sedykha a fost considerat cel mai valoros sportiv la această disciplină, el doborând de şase ori recordul mondial în cariera sa de 15 ani. 

Yuriy Georgiyevich Sedykha  a fost dublu campion olimpic, în 1976 şi 1980, și medaliat cu argint la JO de la Seul din 1988. În 1991, a câștigat aurul mondial la Tokyo şi a obţinut trei titluri de campion al Europei, în 1978, 1982 şi 1986.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...