Dolj: Peste 5.600 de hectare de terenuri degratate, propuse pentru împădurire

Publicat: 12 mart. 2021, 07:00, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Dolj: Peste 5.600 de hectare de terenuri degratate, propuse pentru împădurire
Teren

Peste 5.600 de hectare de terenuri degradate au fost identificate în mai multe localităţi din judeţul Dolj, acestea urmând să fie propuse pentru împădurire în toamna acestui an.

Prefectul Nicuşor Roşca a primit vizita secretarului de stat Gelu Puiu şi a directorului Dan Achim, ambii din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, care s-au întâlnit cu primari şi reprezentanţi ai comisiilor locale de identificare a terenurilor degradate din judeţ, transmite Agerpres.

„Scopul întâlnirii a fost programul ce vizează acţiunea de împădurire a terenurilor degradate, ocazie cu care edilii au prezentat suprafeţele inventariate ce pot fi luate în calcul pentru campania de împădurire, dar şi care sunt problemele cu care se confruntă. În total, în judeţul Dolj sunt propuse pentru împădurire peste 5.600 de hectare, aşa cum rezultă din solicitările primăriilor care au fost transmise către Prefectură.

Reprezentanţilor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor le-a fost adus la cunoştinţă că problema principală este forma de proprietate a terenurilor, întrucât nu au succesiunea dezbătută. Aceştia au dat asigurări că există şi varianta de modificare a legislaţiei”, conform Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj.

Citește și: