Dolj: Peste 5.600 de hectare de terenuri degratate, propuse pentru împădurire

Peste 5.600 de hectare de terenuri degradate au fost identificate în mai multe localităţi din judeţul Dolj, acestea urmând să fie propuse pentru împădurire în toamna acestui an.

Prefectul Nicuşor Roşca a primit vizita secretarului de stat Gelu Puiu şi a directorului Dan Achim, ambii din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, care s-au întâlnit cu primari şi reprezentanţi ai comisiilor locale de identificare a terenurilor degradate din judeţ, transmite Agerpres.

„Scopul întâlnirii a fost programul ce vizează acţiunea de împădurire a terenurilor degradate, ocazie cu care edilii au prezentat suprafeţele inventariate ce pot fi luate în calcul pentru campania de împădurire, dar şi care sunt problemele cu care se confruntă. În total, în judeţul Dolj sunt propuse pentru împădurire peste 5.600 de hectare, aşa cum rezultă din solicitările primăriilor care au fost transmise către Prefectură.

Reprezentanţilor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor le-a fost adus la cunoştinţă că problema principală este forma de proprietate a terenurilor, întrucât nu au succesiunea dezbătută. Aceştia au dat asigurări că există şi varianta de modificare a legislaţiei”, conform Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...