Dominic Fritz, pregătit să lupte pentru șefia USR. Primarul Timișoarei depune dosarul pentru obținerea cetățeniei

Publicat: 11 iun. 2024, 18:57, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Dominic Fritz, pregătit să lupte pentru șefia USR. Primarul Timișoarei depune dosarul pentru obținerea cetățeniei
Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Dominic Fritz se pregătește pentru lupta în ceea ce privește funcția de președinte al USR, după demisia lui Cătălin Drulă. Ca prim pas în această direcție, își sepune chiar și dosarul pentru obținerea cetățeniei. Deși mulți cred că va candida și la prezidențiale, susține hotărât că nu ia în calcul această variantă.

Dominic Fritz vrea cetățenie română

Dominic Fritz se pregătește intens pentru confruntările politice viitoare din USR. Recent, el a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al partidului și a dezvăluit că își va depune dosarul pentru obținerea cetățeniei române pe 5 iulie.

Fritz a explicat că nu și-a depus dosarul pentru cetățenie până acum deoarece nu îndeplinea toate condițiile necesare. El a subliniat că nu există nicio legătură directă între obținerea cetățeniei române și o eventuală candidatură la prezidențiale.

Fritz a menționat că programarea pentru depunerea dosarului a fost făcută cu câteva luni în urmă și că a așteptat să îndeplinească condiția de a locui neîntrerupt timp de cinci ani pe teritoriul României. El a precizat clar că nu candidează din ambiție personală, ci pentru a readuce USR la victorie.

„Îmi voi depune dosarul de cetățenie în 5 iulie. Am primit o programare și îmi voi depune dosarul. Eu nu voi candida la nicio funcție, sunt primar pentru încă patru ani”, a spus Fritz în direct la Antena 3 CNN.

Deși a afirmat de mai multe ori că nu intenționează să participe la alegerile prezidențiale din acest an, chiar și în cazul în care va câștiga președinția USR, mulți iau acțiunile sale ca o pregătire pentru acest pas. Fără cetățenie română, Fritz nu poate candida la alegerile prezidențiale.

Întrebat în mod repetat dacă va candida la alegerile prezidențiale în cazul în care USR îi va cere acest lucru, Fritz a răspuns ferm că nu are de gând să participe la aceste alegeri.

„Nu voi candida la prezidențiale”, a precizat primarul Timișoarei, precizând că nu va face acest pas nici dacă USR îi va cere.

În ceea ce privește susținerea unui candidat USR la alegerile prezidențiale, Fritz a afirmat că prioritatea partidului este să găsească un candidat capabil să devină președinte de dreapta al țării, prevenind astfel alegerea unui președinte precum Marcel Ciolacu. El a subliniat că nu va fi el acel candidat.

De asemenea, Fritz a confirmat că își va depune candidatura pentru președinția USR, considerând că partidul se află într-un moment critic în care trebuie să demonstreze că este o forță reformatoare capabilă să înfrunte alianța PSD-PNL. El crede că USR poate să își reafirme rolul de partid reformist și să se impună pe scena politică din România.

„Da, îmi voi depune candidatura pentru președinție, pentru că cred că este un moment critic în care USR trebuie și poate să dovedească că este o forță reformatoare în această țară și se poate bate cu comasații PSD-PNL”, a spus Dominic Fritz.