Dr. Adrian Marinescu: „Atenție la virusurile cu transmitere pe cale respiratorie”

Dr. Adrian Marinescu avertizează că, în lunile decembrie și ianuarie,  ne putem aștepta la o intensitate maximă a virozelor respiratorii, ”când vom avea în circulație, pe lângă SARS CoV-2, și virusuri gripale și alte virusuri cu transmitere pe cale respiratorie”.

În prezent, se înregistrează o creștere constantă a numărului infecțiilor Covid-19, din cauza  subtipurilor Omicron, Eris și Pirola, care se transmit foarte ușor, odată cu revenirea din concedii și deschiderea școlilor.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului”Matei Balș”, subliniază că nu ne confruntăm cu o ”explozie ” a cazurilor, dar că situația s-ar putea complica în sezonul rece, cu intensitate maximă în lunile decembrie și ianuarie, ”când vom avea în circulație, pe lângă SARS CoV-2, și virusuri gripale și alte virusuri cu transmitere pe cale respiratorie.”

Din cei aproximtiv 100 de pacienți, care se prezintă în 24 de ore la camera de gardă a Institutului ”Matei Balș”, 80% au forme ușoare, ținute sub control la domiciliu, dar 20% sunt internați.

Numărul celor aflați la terapie intensivă este extrem de mic.

Dr. Marinescu precizează că testele rapide și testele PCR sunt utile în continuare pentru depistarea infecției cu cele două subvariante aflate în circulație.

De asemenea, medicul recomandă vaccinarea pentru a preveni infecția Covid-19, dar și gripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole